- hirdetés -

Az önkormányzat igyekszik segíteni azokon az időseken, akiknek kevés a nyugdíja.
Január elsejével 4,1 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Az inflációt épp hogy követő emeléssel az öregségi nyugdíj legkisebb összege 28 ezer 500 forint lett. Hazánkban mintegy 3 millióan részesülnek nyugdíjban, járadékban vagy nyugdíjszerű rendszeres ellátásban. Sokaknak okoz gondot a megélhetés Orosházán is. Segítségért többek közt az önkormányzathoz fordulhatnak.
70 év felett szemétszállítási díj támogatását kaphat az, aki helyi lakásfenntartási támogatásban nem részesül. Ez a támogatás jövedelemhez kötődik – családosok esetében 57 ezer forint, egyedül élők esetében 71 ezer 250 forint egy főre jutó jövedelem a határ. A támogatás a meg nem fizetett szemétszállítási díjra vonatkozik.
Igényléséhez a Népjóléti és Szociális Osztályt kell felkeresni az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt.-től kapott, szemétszállítási díjra vonatkozó igazolással, valamint a nyugdíjszelvénnyel. Amennyiben a kérelem pozitív elbírálásban részesül, úgy a meg nem fizetett díjtételt a polgármesteri hivatal átutalja a Városüzemeltetési Zrt.-nek. Tavaly ebben a támogatásban mintegy 200 fő részesült.
Időskorúak járadékában a 62. életévét betöltött családos, vagy egyedülálló, illetve a 75. életévét betöltött egyedülálló részesülhet. A járadék a nyugdíjminimum 80, 95 vagy 130 százaléka lehet. Jelenleg ilyen támogatást mintegy 50-en kapnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.