- hirdetés -

A pártokat arra kértük, foglalják össze, hogyan készülnek a közelgő országgyűlési választásokra.
dr. Dancsó József országgyűlési képviselőjelölt (Fidesz)

dr. Dancsó József
dr. Dancsó József
A Fidesz olcsó és rövid kampányt szeretne a választások előtt. Helyben is ezt tartom célszerűnek. Ennélfogva március 15-ét követően kezdjük el kampányunkat, addig szeretnénk azt elérni, hogy minél több önkéntes csatlakozzon hozzánk, minél több emberrel kapcsolatot találjunk. Mindenki érzi azt, hogy most már végképp itt az ideje a változásnak, a Gyurcsány-korszakot le kell zárni. Be kell fejezni azt az ámokfutást, amelyet Gyurcsány Ferenc fémjelez. Bár a visszatérését készítik elő, úgy gondolom, ezen az időszakon végképp túl kell már lépni.
Mivel Gyurcsány meghatározó szereplője az MSZP-nek (4. a listájukon), így különösen tőlük, minden eddiginél durvább, lejáratóbb és hazudozóbb kampányra számítok. Tudjuk azt, hogy náluk a pénz nem számít, látjuk azt, hogy Varga Zoltán is kiváló tanítványa Gyurcsánynak, hiszen az MSZP irodán kívánják üdülési csekkel, sokadjára megvenni a nyugdíjasok szavazatát.
Én egészen másként gondolkodok az embereknek fontos ügyekről. Tíz év alatt 1 millió új munkahelyet kell teremteni és a mindennapok biztonsága érdekében rendet kell tenni Magyarországon. A választásokat meg szeretnénk nyerni, s minél nagyobb arányú a győzelem, annál nagyobb az esély a változásra, de az elszámoltatásra is.

Füvesi Sándor kampányfőnök (MSZP)
Varga Zoltán
Varga Zoltán
A Magyar Szocialista Párt országosan és helyben is rövid, tisztességes és intenzív kampányra készül. Tényszerűen be kívánja mutatni az elmúlt évek szocialista kormányzásai alatt elért közös eredményeket és a Bajnai-kormány válságkezelő lépéseinek pozitív hatásait. Ugyanilyen felelősséggel alkotja meg februárra a választási programját, amely feleletet ad majd a társadalmi kérdésekre, és bemutatja, hogy mire kellene költeni azt a mintegy 2000 milliárd forint többletet, amely a következő 4 évben a GDP növekedése miatt várhatóan keletkezni fog.
Nem üres és nagyot mondó ígéreteket tesz, hanem az ország pénzügyi helyzetéhez szabott, ambiciózus tervet alkot. A választókerületben a párt egyéni képviselőjelöltje, Varga Zoltán önkormányzati miniszter, országgyűlési képviselő a legkülönbözőbb fórumokon, programokon fog találkozni, beszélgetni az emberekkel. E mellett a párt tájékoztató kiadványok, hirdetések útján is szeretne eljutni a választókhoz. A legfontosabb, hogy az emberek – a körülöttük lévő zaklatott közélet ellenére – hiteles és pontos tények birtokában tudjanak dönteni arról, hogy kikkel képzelik el a következő 4 év kormányzását. Azokkal, akiknek volt bátorsága kiállni a Bajnai-kormány kétségkívül fájó, de egyensúlyteremtő intézkedései mellett, vagy azokkal, akiknek nem, és akik továbbra is felelőtlenül ígérgetnek.
Jámbor Nándor országgyűlési képviselőjelölt (Jobbik)
Jámbor: Egységes nemzetben az erő (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Jámbor Nándor
Január 16-án mindenki számára elérhetővé vált a Jobbik Magyarországért Mozgalom programja, amely nem választási-, hanem kormányprogram, és válaszokat tartalmaz a nemzet sorskérdéseire. Tapasztaljuk, hogy teljes erővel zajlik a támadás ellenünk. Ellenfeleink eszköztárából nem hiányzik a médiazár, és a hazug vádak sokasága. Ezekre csak saját hírportálunkon keresztül tudunk reagálni. Programunk üzenetét interneten, szórólapokon és lehetőség szerint a helyi média csatornáin keresztül kívánjuk eljuttatni a lakossághoz.
A kampány során Orosházán, valamint a 6-os számú választókörzet településein a Jobbik vezetői és szakpolitikusai – programismertető fórumok keretében – előadásokat fognak tartani. Vendégeink lesznek többek között Vona Gábor miniszterelnök jelölt, Szegedi Csanád EP képviselő, Murányi Levente szabadságharcos, 56-os elítélt, dr. Gyenes Géza az egészségügyi kabinet vezetője.
Egyetlen alulról építkező pártként pénzügyi lehetőségeink rendkívül szerények, rendezvényeinket tagdíjból, valamint támogatóink segítségéből fedezzük. A kampányban egyetlen fegyverünk van, az igazság. Célunk, az ország és a nemzet valós helyzetének feltárása, valamint a megoldási lehetőségek tényekkel alátámasztott ismertetése. Bár politikai ellenfeleink keményen támadnak, a mi feladatunk nem az, hogy velük foglalkozzunk, hanem az emberek meggyőzése arról, hogy az egyetlen járható út a Jobbik Magyarországért Mozgalom győzelme!
Pleskó Pál helyi elnök (MDF)
Muszka Kálmánné áll a kihívások elé
Muszka Kálmánné
Korai még a kampánnyal kapcsolatos kérdésekre válaszolni, hiszen minden jelölt most még úgynevezett előjelölt. Hivatalos jelöltté válás akkor következik be, amikor a választási iroda minimum 750 darab ajánlószelvénnyel elismeri a jelöltet. Tehát, ha a köztársasági elnök 2010. április 11-re tűzné ki a választást, akkor ezt 72 nappal előtte ki kell hirdetnie, azaz ebben esetben legkésőbb 2010. január 28-ig, és utána indulhat a kampány. A 6-os körzet MDF-es jelöltje, Muszka Kálmánné.
Tudjuk, hogy a jelenlegi két nagy párt arra törekedik, hogy lehetőleg minden kopogtatócédulát összegyűjtsön, kizárva ezáltal a további jelölteket a választásból. Ezért ma a legfontosabb feladatunk az önszervezés, a kapcsolat és hálózat építése a választókerület mind a tíz településen. Nem tartunk attól, hogy durva kampány lesz városunkban, ugyanis Orosházán 2002-ben úgynevezett választási etikai megállapodást írtak alá az induló pártok, és ez az önként vállalt kötelezettség megvéd a személyeskedésektől.
Kiss János területi vezető (Magyar Kommunista Munkáspárt)
Kiss János
Kiss János
A Magyar Kommunista Munkáspárt indul a választásokon, Békés megye valamennyi körzetében megvan a jelöltünk, hamarosan bemutatkoznak. A párt elsődleges célja, hogy bejusson a Parlamentbe. A másodlagos cél, az 1 százalék elérése. Ez azért is fontos, mert a Munkáspárt tagdíjakból és a pártszimpatizánsok támogatásából tartja fenn magát. Tehát a párt jövőjének érdekében fontos az 1 százalék elérése.
Mivel az országos médiában nem igazán kapunk megszólalási lehetőséget, igyekszünk a helyi médiában megjelenni. A választópolgárokat tagjaink és aktivistáink segítségével keressük fel, és szintén az ő közreműködésükkel juttatjuk el szóróanyagainkat a postaládákba. Közterületeken, forgalmas helyeken is megjelenünk, ezzel is biztosítva a személyes találkozás lehetőségét és természetesen a kopogtatócédulák gyűjtése is a feladataink közé tartozik. A mostani rendszerrel van problémánk, hiszen ennek előnyeit 1 millió ember élvezi, a többi 9 millió azonban nem, csupán a hátrányait szenvedi el. A politikai adok-kapokba azonban nem kívánunk részt venni. Tisztességes párt vagyunk, ilyen lesz a kampányunk is. Mi nem váltottunk köpönyeget, gondolják végig mit mondott a Munkáspárt 20 éve és mit mond most. Ha ez szimpatikus a választóknak, szavazzanak a Magyar Kommunista Munkáspártra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.