- hirdetés -

Egy orosházi focista a jelenlegi NB I-es listavezető, Videoton csapatánál.
Az orosházi Kocsis Dávid 2009. júniusában került az NB I-es listavezető Videoton csapatához. A 21 éves jobb lábas csatár fiatal kora ellenére kalandos úton került csapatához.
– Orosházán végigjártam a „szamárlétrát”az Eötvös DSE- től az NB II- es felnőtt csapatig. Egy rövid békéscsabai kitérő után Vácra kerültem. Verebes József irányítása alatt 18 gólt szereztem az NB II- es bajnokságban, ez a teljesítmény keltette fel a fehérváriak figyelmét irántam.
Úgy tudom, több külföldi csapat is megkeresett.

Kocsis Dávid
Kocsis Dávid
Érdeklődött a lengyel Polónia Varsó és próbajátékra hívtak a patinás osztrák csapathoz, a BL résztvevő Red Bull Salzburghoz. Úgy döntöttem, hogy jobb, ha még itthon maradok. A Fehérvár komoly célokat tűzött ki maga elé, itt minden adott a jó szerepléshez és 2012-ig kötöttek velem profi szerződést.
A csapat szárnyal az NB I-ben, de egyenlőre nélküled.
A Fehérvár bő játékoskerettel rendelkezik, posztonként 2-3 játékos vár bevetésre. Ráadásul a felcsúti Puskás Akadémiáról áramlanak felfelé a tehetséges fiatalok, szóval roppant nehéz most a csapatba kerülni. A bajnokság elején több lehetőséget kaptam, a Liga Kupában is szerepeltem. Egyik mérkőzésen megsérültem, 6 hét pihenő következett, ezután a tartalékcsapatban próbáltam visszanyerni formámat. A ZTE, a Győr és a Gyirmót ellen biztató teljesítményt nyújtottam.
Milyen a viszonyod Mezey György szakmai vezetővel?
Korrekt. Egy személyes beszélgetés során felvázolta elképzeléseit velem kapcsolatban, aminek az volt a lényege, hogy én a jövő embere lehetek Fehérvárott. A tekintélyes szakember elmondta, hogy legyek türelmes és dolgozzak továbbra is úgy, mint eddig. Ha belegondolok, nincs is miért változtatnia a csapaton, hiszen remek őszt produkálva az első helyről várjuk a tavaszi folytatást. Bízom benne, hogy erős alapozás után gólokkal tudom majd bizonyítani, hogy lehet rám számítani és ott a helyem a kezdő csapatban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.