- hirdetés -

Mindenki karácsonya elnevezéssel nagyszabású ételosztást tartottak, ahol meleg tea is várta az orosháziakat.

Illyés Gábor és csapata az év utolsó ételosztását különlegesre tervezte. Nagyon sok magánszemély és vállalkozás csatlakozott most is e nemes kezdeményezéshez, melynek keretében kétezer adag étel főtt a gulyáságyúkban és a bográcsokban.

– Az ételosztás legfőbb támogatója ez alkalommal az orosházi Lovasegyesület volt, de többen ajánlottak fel kisebb-nagyobb adományokat. Ez a példaértékű összefogás, mely városunkra jellemző, nagyon ritka. Többfajta ételt főztünk, így tárkonyos és csorba levest, babgulyást, pörköltet és húsos káposztát. Négy mázsa húst és rengeteg zöldséget használtunk fel, az előkészületek már napokkal ezelőtt elkezdtük-mondta Illyés Gábor.

Áldás és köszönet

Az ételosztás előtt meleg teával és süteménnyel kínálták a megjelenteket, majd a Himnusz után az orosházi történelmi egyházak vezetői áldották meg az ételeket.

– Az önzés világában megható és példamutató, hogy vannak jószívű és jóakaratú emberek. A karácsonyi történetben a pásztorok ezt a mennyei köszöntést hallották Betlehem mezején. Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek. Meghatódva köszönöm meg mindazoknak akit illet, hogy itt és most sokan ételt kaphatnak – mondta Ribár János evangélikus esperes.

Sokan vártak egy tál meleg ételre (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Sokan vártak egy tál meleg ételre (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

– A mai nap nem másról szól, mint az Úr dicsőítéséről; aki képességet és lehetősséget adott arra, hogy megvendégeljük egymást, szeretetben találkozzunk, jó szívvel és tiszta lélekkel – hangsúlyozta Kovács Árpád református lelkész.

Végül Fazakas Attila plébániai kormányzó megáldotta azokat az ételeket, melyek erre a napra készültek, azért, hogy az emberi nem fenntartását és üdvösségét szolgálják.

Németh Béla polgármester a jóindulatú emberek áldozatkészségét méltatta.
– Ez a mai alkalom nem jött volna létre, ha nincsenek Orosházán olyan emberek, akik fontosnak tartják azt, hogy másoknak adhassanak. Az idei évben ezzel az ételosztással együtt harmincezer adag ételt főzött Illyés Gábor és csapata. Mindenkinek, akik ehhez hozzájárultak köszönettel tartozunk-hangsúlyozta a városvezető.

A főzésben és az osztásban részt vettek mindazok, akik egész évben támogatták e nemes kezdeményezést. Az ételosztások sora jövőre is tovább folytatódik, nemcsak Orosházán, hanem vidéken is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.