- hirdetés -

Németh Béla polgármester és Simondán Gusztáv helyi CKÖ elnök lett idén a díjazott.

A cigány kisebbség tartott karácsonyváró hangulatú ünnepséget december 18-án. A műsorok előtt a szervezők már csemegével kínálgatták a meghívottakat és gondoskodtak a jó hangulatról.

Az esemény két lelkesítő énekkel kezdődött, melyeket a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium énekkara adott elő akusztikus gitár kísérettel. Ezt követően köszöntötte a megjelenteket és mondott rövid beszédet Lakatos Tibor képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke.

Simondán Gusztáv (klikk a képre)
Simondán Gusztáv (klikk a képre)

Sor került az Orosháza Város Cigány Kisebbségekért díj átadására is. A díjat idén Németh Béla polgármesternek és Simondán Gusztávnak , a CKÖ helyi elnökének ítélték. A méltatásban kiemelték a polgármester kisebbségért tett érdemeit, elsősorban a közmunkák terén.

A beszédet követően Laczki János evangélikus lelkész adott elő újabb énekeket vegyes gyermekkórusával. A műsor itt nem ért véget, ezután következett Oláh Tibor szavalata. A fiatal tehetségtől Karinthy Frigyes Előszó című versét hallgathatták meg a vendégek. „Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” – zengték be a termet az ismert sorok.

A műsort egy visszafogottan induló táncos előadás zárta. A közönség ütemes tapssal buzdította a csoportot, így a produkcióból végül egy jó hangulatú, felszabadult tánc kerekedett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.