- hirdetés -

Az egykori Kossuth Mezgé volt igazgatója, Pintér Tibor másodjára is perre vitte ügyét a munkaügyi bíróságon.

A volt Kossuth Mezgé volt igazgatójának, Pintér Tibornak az ügye hosszúra nyúlik. Az orosházi képviselő-testület jobboldali többsége először 2007. május 7-én függesztette fel Pintért állásából. Akkor azt rótták fel neki, hogy nem tud elszámolni 58 millió forint szakképzés-fejlesztési hozzájárulással. Pintér ekkor perre ment, több forduló után jogerősen nyert, a bíróság visszahelyezte állásába, és ő vissza is ült az igazgatói székbe.

Ezután rövid csend következett, ám 2009 tavaszán újra a Mezgé került középpontba. Kiderült, hogy a városvezetés át kívánja adni az iskolát a megyének. Ez ellen a helyi baloldal hevesen tiltakozott. Végül a 2009. március 26-i testületi-ülésen döntött a többség az átadás megkezdéséről és ezután zárt ülésen ismét felmentették Pintért igazgatói állásából. Az érintett jelezte, hogy újra a bíróságon keresi majd igazát.

A bíró szerint Pintér nem politikai áldozat

Ennek a második pernek az első tárgyalása zajlott a napokban Gyulán a munkaügyi bíróságon. Az OrosCafé.hu úgy értesült, hogy első fokon Pintér elvesztette a pert.

Pintér Tibor még igazgatóként (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Pintér Tibor még igazgatóként (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megkerestük Németh Béla polgármestert, aki megerősítette az értesülést, miszerint a Pintér elleni pert megnyerték első fokon. Ám hozzátette, a volt igazgató már nem Orosháza városával áll szemben, hiszen a Kossuth Mezgé jogutódja, a Harruckern János Közoktatási Intézmény átvette az alperesi minősítést. Ezért bővebb információval a városvezető nem is tudott nekünk szolgálni.

A Harruckern igazgatója, Zámbó András úgy fogalmazott, hogy ezt az ügyet még a Kossuth Mezgé kezdte annak idején, és a hivatalos értesítés megérkezéséig nem is tud érdemben mit mondani.
– Előre szeretnék nézni, ezek a perek viszont nem oda visznek. Az igazságszolgáltatás teszi a dolgát, mi az iskolával és a fejlesztésekkel kívánunk foglalkozni – mondta Zámbó.

Megkerestük a Harruckern jogi képviselőjét, dr. Varga Istvánt is, aki elmondta: a bíróság egyértelműen megállapította, hogy nem politikai okokból történt Pintér Tibor eltávolítása, ahogy azt ő állította.
– A bíró kimondta, hogy a képviselő-testület objektív vizsgálóbizottsági adatok alapján mentette fel a volt igazgatót, hisz az több szakmai hibát vétett, így jogszerűen marasztalta el őt a testületi többség 2009 tavaszán – emelte ki Varga.

880 ezer forint a tét

Csütörtök délután telefonon elértük Pintér Tibort. A volt igazgató kiemelte, hogy magát az ítéletet nem óhajtja kommentálni, hiszen nem volt jelen a tárgyaláson, így nem tudja, pontosan mi a döntés, várja az írásbeli tájékoztatást. Kiemelte azonban, hogy már korábban ki akart szállni az ügyből, de a jogászok azt mondták neki, minden szempontból nyerhető az ügy, így mégis a per mellett döntött.

– Az eddigi tárgyalásokon jelen voltam, ahol aprólékos tényfeltárás zajlott. A tanúvallomások alapján a per végig nyerhetőnek tűnt. Azonban nem gondolom, hogy ez az eredmény meglepetés lenne, sok olyan per futott már, melyben a másodfokon másféle ítélet született. Az egész nem az igazgatói állásról szól, hanem a nekem járó bruttó 880 ezer forint vezetői pótlékról. Ebben kell a bíróságnak döntenie, hisz ha az jár nekem, akkor természetesen kérem. Nem akarok visszaülni az igazgatói székbe, Orosházára sem akarok visszaköltözni, hisz szeptember óta Budapesten dolgozom. Azt pedig még nem tudom, hogy fellebbezek-e – zárta szavait Pintér Tibor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.