- hirdetés -

Erősen megfújták a hazai pályát, ám gyenge volt a védelmünk is.

Szeged-Dorozsma-Algyő KSE – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 35 – 28 (20-11)

NB I/B-s bajnoki női kézilabda mérkőzés, Dorozsma 100 néző
Vezette: Csányi, Zörgő

Orosháza: Mészáros – Ancsin T. 4, Such 6, Csendes 6, Fazekas, Ancsin K., Kovács 5. Csere: GYARMATI (kapus), Rózsa 4, Bodrogi 1, Krivik 1, Kránitz A. 1. Domokos, Németh.
Edző: Marton Richárd

Az ellenfél legjobb dobói: Szögi 11, Dobó, Pozserán 6-6

Kiállítások: 14 perc ill. 18 perc. Hétméteresek: 4/3 ill. 4/3.

A szomszédvárba közel 70 orosházi néző utazott el, bízva a lányok formajavulásában. Kezdéskor még mindenki bizakodó volt, hiszen felváltva estek a gólok, kiegyenlített volt a játék. (6. perc 4-3). Azonban már ekkor látszott, hogy a védelmünkkel gondok vannak. Ennek ellenére elöl rendre válaszolni tudtunk a hazaiak góljaira, így tartottuk a minimális különbséget (17. perc 9-8).

Itt azonban következett egy nagy hullámvölgy. Ám ez nem a már-már megszokott leblokkolás volt, ebben nagy szerepe volt a két játékvezetőnek, akik belenyúltak a meccsbe. Ugyanis az első félidő utolsó 12 percét szinte végig emberhátrányban játszotta az Orosháza. Az is megtörtént, hogy mindössze 3 vendégjátékos volt a pályán. Ezt a lehetőséget pedig kihasználta az igencsak motivált hazai csapat. A sorozatos emberhátrány pedig megtörte lányaink akaraterejét, a vendéglátók egy 11-3-as szériával elhúztak. Azonban nem lehet mindent a bírókra fogni, hiszen a védelmünk és a kapus között gyakorlatilag nem volt kommunikáció, így a Dorozsma sorra lőtte a könnyű gólokat.

A fehérmezes Orosháza volt padlón (Fotó: Zsedényi Péter)
A fehérmezes Orosháza volt padlón (Fotó: Zsedényi Péter)

A második félidő első részében a könnyen szerzett tetemes előnyét okos játékkal tartotta és növelte a hazai csapat (47. perc 32-16). A mérkőzés utolsó periódusában viszont életre kelt az orosházi gárda. Nagyban köszönhető ez Gyarmati Nórának, aki beállt a kapuba, és kiváló védéseket mutatott be. Lemásoltuk a Dorozsma első félidei teljesítményét, és 3-11-es játékrészt produkáltunk. Ám ekkor már olyan tetemes volt a hátrány, hogy azt nem lehetett behozni. Az utolsó percekben a sípmesterek szépen megkozmetikázták a jegyzőkönyvet, hisz a biztos győzelem tudatában gyors egymásutánban több dorozsmai lányt küldtek ki 2 percre.

A hazai pálya miden előnyét élvezte a dorozsmai csapat, ám nem lehet erre fogni a vereséget. Az OKSC mélyen tudása alatt játszott és gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a meccs.

Marton Richárd: – Megérdemelten győzött a Dorozsma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.