- hirdetés -

A férfi csapat betlizett Nyíregyházán.

Nyíregyházi KSE – Orosházi FKSE 36 – 28 (15 – 14)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Nyíregyháza

A tabellát vezető orosházi csapat igazi rangadóra készült, hiszen Nyíregyházán minden csapat megszenved.

Az első félidő kezdeti szakaszában semmi gond nem volt. Határozottan működött a védelem, a támadások is rendre góllal végződtek, így 2-3 góllal vezettünk is. A félidő közepe táján azonban kimaradt a koncentráció, egyre több ziccert hagytak ki a fiúk. Emellett a védelem is akadozni kezdett, úgy tűnt, a csapat nehezen alkalmazkodik a hazaiak kellemetlen stílusához, így a Nyíregyháza egygólos előnnyel vonult szünetre. Füzesi mester már ekkor morgott, hisz mint mondta, sok a bekapott 15 gól, ennyit nem szokott engedni csapat az ellenfélnek.

A második félidőben azonban ennél is rosszabb dolog történt orosházi szemszögből. Sportnyelven szólva, egyszerűen bent maradtunk az öltözőben. A hazaiak 15 perc alatt 8 góllal húztak el. Érdekes volt a játék képe, hiszen a két kapusunk, Herjeczki Balázs és Kovács Róbert kimondottan jól védett. A sok bekapott gól többsége lerohanásból született, mikor is a hálóőrök ki vannak szolgáltatva, nincs előttük a védőfal. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a támadójátékunk mondott csődöt, ebből jöttek a lerohanások.

Ami eddig jellemző volt a fiúkra, miszerint csapatként dolgoztak a meccsen, az most nem működött. A túl sok egyénieskedés rengeteg hibát hozott elő, ráadásul hamar bele is fáradtak a játékosok. Kihasználatlanul hagytuk a szélsőinket, a támadások zömét középen erőltettük, melyet a hazai védelem jól reagált le és rendre kiszorított helyzetből kényszerítették a mieinket lövésre vagy passzra. Ezeket a megingásokat pedig a hazai pálya minden előnyét élvező ellenfél kihasználta.

Semmi nem jött össze az orosházi csapatnak, így a hazai gárda teljesen megérdemelten győzött.

Füzesi Ferenc: – Ez nem a mi napunk volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.