- hirdetés -

Első alkalommal szervezett a városi kórház jótékonysági estet, hogy a bevételből segítsen saját sanyarú helyzetén.

Szombaton a művelődési központ koncerttermében mintegy másfél száz segítő ülte körül a szépen díszített asztalokat egy közös vacsorára, és sokan anélkül adakoztak, hogy az esten részt vettek volna.

Hagyományteremtő szándékkal kezdett ilyen akcióba az intézmény menedzsmentje, a gazdasági igazgató szülei ötletével indult a nemes ügy. A város legnagyobb munkáltatójának ilyen jellegű segélykiáltására sokan mondtak igent, mint megtudtuk, az egyik beszállító több mint 2 millió forintot ajánlott fel erre a célra.

091121_jotekonysagi_00002
A kórházi bálra sok támogató érkezett (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Emellett a város tehetősebb lakói is csatlakoztak, ki a vacsorajegy megváltásával, ki munkával, ki pedig tombola felajánlásokkal. A szórakozást helyi művészeti csoportok biztosították: a Székács iskola néptáncos kisdiákjai, az Orchidea tánccsoport, a Bel Canto Énekegyüttes, és Nagy Krisztina énekművész.

Köszöntőjében dr. Kalmár Mihály főigazgató az adakozók nagyvonalúságát emelte ki, értékelve a gesztust, amellyel a jelen nehéz gazdasági helyzetében egyesek áldoznak a kórház megsegítésére.

Németh Béla polgármester többek között azt az anomáliát emelte ki a kórház finanszírozási rendjéből, amely egy városi önkormányzatra terheli – a csökkenő állami normatíva miatt – kieső összegek felelősségét, miközben a kistérség betegeit látja el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.