- hirdetés -

A legkisebb labdarúgók voltak a legeredményesebbek.

Október 31-én a 4. fordulóval folytatódott a gyermeklabdarúgó csapatok számára kiírt Interliga küzdelemsorozat. A 16 csapat (8 magyar, 8 román) részvételével az 5 fordulós bajnokságban az 1999 – 2002 között született gyerekek vesznek részt.

Az aradi ősök emlékművénél (Fotó: Betkó Tamás)
Az aradi ősök emlékművénél (Fotó: Betkó Tamás)

Az orosházi gyerekek ezúttal a Gloria Arad vendégeként léptek pályára a debreceni Olasz Focisuli és az Elektrica Temesvár társaságában. Orosházi szemszögből vegyes eredmények születtek. Ezúttal a legsikeresebbnek a legapróbbak bizonyultak. A „2002-es” gyerekek két győzelemmel és egy döntetlennel zárták a napot és a Debrecennel megosztva az első helyen végeztek.

– Ezen a napon közel azonos játékerőt képviselő csapatok ellen játszottunk és ebből ezúttal mi kerültünk ki győztesen. A 4 forduló utáni összesített táblázaton a bajnokság első felében foglalunk helyet, ez jónak mondható, annál is inkább, mert csak a nagy futball hagyományokkal rendelkező városok csapatai állnak előttünk, mint például Arad, Temesvár, Debrecen és Békéscsaba – értékelte az eddigi teljesítményt a csapat edzője, Berta József.

A gyerekek a sportolás mellett fejet hajtottak az aradi tizenhármak emlékműve előtt.

Az Orosházi MTK-ULE 1913 korosztályos csapatai is pályára lépnek a határokat átívelő mérkőzéseken. Minden forduló 4 városban zajlik. Egy-egy helyszínen 4 csapat küzd egymás ellen, így az 5. forduló végére mindenki játszik mindenkivel és kialakul a végső sorrend.

Az őszi záró fordulóra november 7-én Hódmezővásárhelyen kerül sor, ahol a résztvevő csapatok: Poli Temesvár, UTA Arad, OMTK-ULE, Hódmezővásárhely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.