- hirdetés -

Kutyák, akik arra várnak, hogy szerető gazdára találjanak. Kutyák, akik jobb sorsot érdemelnek. Segíthet rajtuk!

Új sorozatot indít az OrosCafé.hu. Időnként bemutatunk pár olyan kutyust, akik az orosházi állatmenhelyen várják sorsuk jobbra fordulását.

A gazdi elfelejtett visszajönni

Rudi, Pötty és a kis Folti egy lakatlan házban élnek. Gazdájuk Szegedre költözött, és bár megígérte, hogy visszajön szeretett kutyáiért, bizonyára amnéziában szenved, mert ezt nyár óta nem tette meg.

Balra Rudi, középen Pötty, jobbra Folti pózol a fotósnak
Balra Rudi, középen Pötty, jobbra Folti pózol a fotósnak

Mindhárman nagyon jó házőrzők, hűségesen védik az üres házat is. Folti két hónapos kan kölyök, Rudi két éves kistestű kan, Pötty pedig két éves tacskó jellegű szuka kutya.

Kölykök, akiket kidobtak az utcára

Deni és Dezi
Deni és Dezi

Deni és Dézi mindössze három hónaposak. A gazdájuk két település között, egy romos épületnél rakta ki őket, és csak a véletlen műve, hogy rájuk találtunk. Gonosz cselekedete minősíti embertársunkat.

Szőrük tele volt gubanccal, kullanccsal és bolhával. Alapos fürdés, féregtelenítés után boldogan falatozták ebédjüket, amiben már pár napja nem volt részük. Barátságos, szófogadó kiskutyák, már csak egy jó gazdi hiányzik az életükből.

Árok mélyén születtek

Hédi már tavasz óta járta a várost, kereste az otthonát. A Kígyó utcán, egy árok mélyén hozta világra picinyeit, és több mint egy hétig ott is bújt meg, a kegyetlen világ elől. Két kis kan kölykét egész testével oltalmazta.

Haver és Hanzi alvás közben, mellettük Hedi, az anyjuk szoptatja őket
Haver és Hanzi alvás közben, a jobboldali képen Hedi, az anyjuk szoptatja őket

Élősködők hada hemzsegett testükön, csoda, hogy egyáltalán életben maradtak. A közeli házban lakó, állatszerető bácsi vette észre őket, aki tetőt is csinált az ideiglenes családi fészekre, és élelemmel, vízzel, biztató simogatással látta el a kutyusokat. Hédi nagyon barátságos, ragaszkodó, kistestű kutya, nagy, barna szemeiből csak úgy sugárzik a szeretet. Idős emberek, gyerekek mellé is kiváló megbízható társ. Haver és Hanzi, – mert így neveztük el a kölyköket – is szerető gazdira vár.

Ha érdekli önt valamelyik kutya, nézzen szét a Szikhát Kutyamenhely honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.