- hirdetés -

Ezen a héten szinte minden napra jut egy program az orosháziaknak.

Időszaki kiállítások:

A Városházi Galériában a Kép-Tér Alkotócsoport (Tápé) kiállítása október 28- ig tekinthető meg.

Garabuczi Anikó kerámiakészítő kiállítása – különleges „Raku” technikával készült kerámiái – tekinthetők meg november 5-ig a Városi Képtárban.

A Petőfi Művelődési Központban Az Orosházi Fúvószenekar 80 éve című kiállítás október 2-24. között tekinthető meg.

A Városi Képtárban Gobelin és keresztszemes kézimunka kiállítás látható október 15 – ig.

A Szántó Kovács János Múzeumban a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a Művészeti átjáróház – Tárgyak másképp című kiállítását október 15- én 17 órakor Józó Tamásné nyitja meg. Közreműködnek a Rákóczitelepi Iskola diákjai. A kiállításban Pirer Katalin fotói láthatók. Az érdeklődők egészen 2010. január 10-ig nézhetik meg ezt a kiállítást.

A Városi Képtárban az Orosházi Festők Csoportjának munkáiból rendezett tárlat október 17. – november 19. között látható. A kiállítást október 17-én 16.00 órakor Koszorús Oszkár helytörténész nyitja meg.

Az Orosházi Díszmadár és Hobbiállat Szakkör szervezésében Díszmadár kiállítás lesz október 16-18. között a Petőfi Művelődési Központ koncerttermében. Nyitva tartás: 16-17-én 9-18 óra, 18-án: 9-15 óra között.

Egyéb programok:

Ifjúsági hangverseny lesz középiskolások számára október 13- án 9 órától a PMK színháztermében. A bérletsorozat első előadója a Symphonic Trombones. Közreműködnek: Gyivicsán György harsonaművész, egyetemi tanársegéd és a SZTE Zeneművészeti Kar harsona szakos hallgatói. Az előadás egy bérletsorozat első hangversenye, de belépőjeggyel is látogatható. A jegy ára: 500.- Ft.

A Micimackó bérlet előadása lesz október 14- én 9.15, 10.30 és 14 óra a Művelődési házban. Fellép a Kolompos Együttes: Furulyás Palkó – dramatikus játék népi muzsikával című előadásával.

A Világjárók klubja rendezvénysorozat keretében Marton Richárd: Montenegró című előadását hallgathatják meg az érdeklődők október 14-én 16 órától a Táncsics Gimnázium és Szakközépiskola földrajzi előadójában.

A Mélyen SZÁNTÓ Esték következő előadása október 14- én 17 órakor lesz a Szántó Kovács János Múzeumban, melyet Erostyák Zoltán „Hagyomány- érték. Hagyomány- érték?” címmel tart.

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia címmel a L’art pour L’art társulat előadását nézhetik meg október 15-én 19 órától a Petőfi Művelődési Központban.

Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, október 16- án, 19 órától a Múzeumban, a Meghökkentő mesék – Múltunk rendhagyó hétköznapjai és különleges történetei című előadássorozat első programja lesz. „Mese, mese mátka”- válogatás a múzeum folklór gyűjteményéből címmel. Közreműködnek a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai.

Október 17-én Évadzáró Lóverseny VI. Megyei Ügető, Galopp- forduló lesz az Orosházi Lovas Egyesület szervezésében a Bogárzói lóversenypályán.

Fortissimo címmel október 17-én 18 órától Hering Zoltán zongoraestje látható, hallható a Művészetek Házában. Műsoron: Bach, Mozart, Liszt, Schubert és Dubussy darabjai.

Mozi: október 17-én 17 órakor a PMK színháztermében. A Jégkorszak 3- A dínók hajnala című amerikai animációs filmet vetítik.

Október 17-én paintball bajnokság lesz a GyIÖK szervezésében! Jelentkezni 12 éves kortól lehet 5 fős csapatokban az urbanzsuzsa@yahoo.com címen, vagy bármelyik GyIÖK-ösnél. Határidő: október 13.

Stílus és kommunikáció! Beszélgetés stílusról, viselkedésről, kommunikációról középiskolásoknak. Az előadássorozat időpontjai: október 15., október 29., november 12., november 26., mindegyik alkalommal délután 3 óra. Előadó: Pántyéné Horváth Klára, stíluskommunikátor. Jelentkezni lehet október 13-ig az urbanzsuzsa@yahoo.com címen, vagy az osztályfőnököknél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.