- hirdetés -

A második félidei harmatos játék miatt kerekedett felül a Kiskunfélegyháza.

Kiskunfélegyházi HTK – OFKSE 29-25 (15-14)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Kiskunfélegyháza, 300 néző
Vezette: Dobrovits, Dr. Tájok

Orosháza: Szikora – Bajusz 3, Ambrus 2, Gazsó, KOVÁCS A. 6, KÓSA 3, Balda 5. Csere: Kovács R., Herjeczki (kapus) Raffai 2, Berta 2, Kardos 2, Dunkl, Országh
Edző: Füzesi Ferenc

Az ellenfél legjobb dobói: Stéhli – Takács 9-9, Bendó 8

Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/7 ill. 7/4

Nagy derbire volt kilátás, hiszen a két csapat korábban is vérre menő küzdelmet folytatott egymás ellen. A mérkőzés első félideje váltakozó játékot hozott, egyik gárda sem tudott elhúzni a másiktól. (10. perc 4-4; 15. perc 7-7).

A határozott védőjáték mellé magabiztos kapusteljesítmény társult, és csak a félidő végén volt egy kisebb koncentráció hiány orosházi részről, ezért egygólos előnnyel mentek pihenni a hazaiak.

A második félidőben azonban mintha bent maradt volna az öltözőben az orosházi csapat. Két hazai gólra mindig csak egy válasz érkezett, így kezdett meglépni a Félegyháza (40. perc 20-17).

A védekezéssel ekkor sem volt gond, ám támadásban rohamosan zuhant a mieink hatékonysága. Beállóból egy gól sem született, és a szélsők sem villogtak. Az orosházi támadósor középen nem tudta megbontani a hazaiak masszív védőfalát, és a beállósok sem voltak hatékonyak a zárásokban, így kezdett ellépni a hazai csapat (50. perc 25-21).

Az orosháziaktól mindössze Kósa Balázs és Kovács Attila emelhető ki, ők vitték a hátukon a csapatot. Ám az utolsó negyedórában Kovácsot emberfogással kivették a játékból, így még vérszegényebb lett a támadójáték.

Úgy tűnt, fejben nem volt mindenki egyben az orosházi csapatban, így teljesen megérdemelten győzött a Kiskunfélegyháza. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a közel százszoros válogatott, orosházi színekben játszó Kotormán egy edzésen összeszedett lengőborda sérülés miatt nem léphetett pályára.

Füzesi Ferenc: – Gyenge második félidei támadójátékunk miatt vesztettünk.

Az OFKSE október 6-án Békésen lép pályára Magyar Kupa meccsen, míg október 9-én hazai pályán bajnoki mérkőzésen fogadja a Cegléd csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.