- hirdetés -

A tervek szerint október elején birtokba vehetik a gyerekek a felújított és modernizált Mátyás király utcai óvodát.

Mint ismeretes, márciusban az önkormányzat pályázatot nyújtott be az önkormányzati minisztérium által kiírt óvoda felújítási programra, melyet később Varga Zoltán önkormányzati miniszter döntése alapján elutasítottak. A miniszter szerint forráshiány volt az ok.

Akkor dr. Dancsó József alpolgármester és Rucz József önkormányzati képviselő megígérte: mindent megtesznek majd, hogy megoldják a szentetornyai óvoda felújítását. Ennek fényében egy korábbi testületi ülésen a képviselők úgy döntöttek, ha kevesebb pénzből is – 8 millió forintból (a pályázat 25 millióról szólt volna) – elvégzik a legszükségesebb felújításokat.

– A munkálatok szeptember elején kezdődtek. A részleges felújítás keretében a legszükségesebb feladatokat végzi el a vállalkozó; az összes külső nyílászárót kicserélik, korszerűsítik a fűtést és a vizesblokkokat. A felújítás jól halad, a munkálatok zöme már elkészült, apróbb elvégzendő feladatok, mint például festés és takarítás maradt még hátra- tudtuk meg Rucz Józseftől a körzet önkormányzati képviselőjétől.

Már az új nyílászárókat is beépítették (Fotó: Melega Krisztián)
Már az új nyílászárókat is beépítették (Fotó: Melega Krisztián)

Az óvodába járó mintegy 50 gyermeket a felújítás idejére a rákóczitelepi Bácska utcai óvoda fogadta. A vállalkozó szeptember 30-ig vállalta a munkálatok elvégzését – a szerződés egyébként október 15-ig szól -, de terveik szerint szeretnék a szeptember végi határidőt tartani. Ha ez megvalósul, akkor a gyerekek október elején birtokba vehetik megújult óvodájukat.

– Lehetőségeink szerint, egyszer majd az épület külső homlokzatának szigetelésére és festésére is szeretnénk pályázatot benyújtani, és akkor nem kellene minden évben költeni erre sem. Ha ez megvalósulna, akkor kívül-belül teljesen felújított lenne az óvoda – hangsúlyozta a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.