- hirdetés -

A napokban tájékoztató e- mailt küldött az Ügyfélkapu, mely szerint október 1- től egyszerűsödik a használata.

Ha interneten kíván hivatalos ügyet intézni az állami vagy önkormányzati szervekkel, hivatalokkal, kizárólag egy módon teheti ezt meg: regisztrál valamelyik okmányirodában. Innentől pedig a www.magyarorszag.hu oldalon az Ügyfélkapun keresztül máris az otthoni fotelból indíthatja ügyeit a sorban állás helyett.

Ez a szolgáltatás pedig október 1-jétől még egyszerűbb, rugalmasabb és biztonságosabb lesz az egyszeri állampolgárnak. Többek között megszűnik az Ügyfélkapu érvényességi idejének korlátozása. A szolgáltatás mindaddig a felhasználó rendelkezésére áll, ameddig azt meg nem szünteti. Ezzel párhuzamosan, az ügyintézések biztonsága érdekében a központi rendszer két évben maximálja az Ügyfélkapuhoz tartozó jelszó érvényességi idejét.

Ezt az érvényességi időt a módosítás hatályba lépésétől, 2009. október 1-jétől számítják, tehát az ügyfél jelenleg használt jelszava 2011. október 1-jén jár le. Ha azonban jelszavát időközben megváltoztatja, annak automatikusan 2 év lesz az érvényességi ideje, de ennél rövidebb lejáratot is beállíthatunk. A jelszó érvényességi idejének lejáratát megelőzően 3 alkalommal figyelemfelhívó levelet küldenek a nyilvántartásban kezelt e-mail címére: a lejárat előtt 1 hónappal, 1 héttel, valamint a lejárat napját megelőző napon.

Megszűnéskor figyeljünk az adatokra

A levélben felhívják a figyelmet arra is, hogy amennyiben úgy döntünk, hogy megszüntetjük az Ügyfélkapunkat, fordítsunk fokozott figyelmet az Értesítési tárhelyen tárolt dokumentumaink letöltésére, hogy azok a megszüntetést követően is rendelkezésére álljanak.

A levélből megtudhatjuk azt is, hogy a módosítható adatainkat változás esetén az Ügyfélkapu honlapján frissíthetjük. Olyan adat változtatásakor azonban, amelynek módosítására ez az oldal nem ad lehetőséget, személyesen kell eljárni az okmányirodákban vagy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.