- hirdetés -

A harmadik fordulóban megszerezte első győzelmét az OKSC felnőtt csapata.

OKSC – Tököl KSK 31 – 23 (15-13)

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok. Vezette: Kiss Zoltán, Kuklis Pál.

Orosháza: MÉSZÁROS M – Németh 1, Kovács 4, Csendes 2, SUCH 11, Rózsa 2, FAZEKAS 3,
csere: GYARMATI (kapus), Ancsin T. 2, ANCSIN K. 3, Krivik 2, Kránitz A. 1, Kránitz O., Szabó.
Edző: Marton Richárd.

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc.

A Tököl legjobb dobói : Böjtös A, Krizsánovics E. 5 -5 gól

Az első bajnoki pontok megszerzése volt a cél mindkét gárda számára és a nagy tét rá is nyomta bélyegét a játékra. Idegesen kezdtek csapatok. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon védekezésben és támadásban egyaránt. A hazai csapat nyugodott meg hamarabb és a végül 11 gólig jutó Such Tamara vezérletével magához ragadta a vezetést, amit aztán nem is engedett át többé az ellenfélnek.

A viszonylag sok hiba miatt a mérkőzés elején kevés gól esett (14. p. 7-4). A meglehetősen alacsony összetételű vendég csapat szinte csak betörésekkel próbálkozott, erre viszont Marton edző felkészítette az orosházi lányokat. Egy-egy átlövéssel is megpróbálkoztak a vendégek, ezeket azonban a jól védő Mészáros Melinda nagyrészt hárította. A hazai támadások átgondoltabbak, szellemesebbek voltak. Mindkét gárda nagyon akart. Ez a hazaiaknál harcosságban, a vendégeknél keménységben, néha durvaságban nyilvánult meg.

A félidő végéig még tartották magukat a tököliek. Foggal körömmel küzdöttek, de csak azt tudták elérni, hogy a különbség nem lett nagyobb a félidő közepi kettőnél. (30. p 15-13)

A hazai védőfal ezúttal jól zárt (Fotó: Zsedényi Péter)
A hazai védőfal ezúttal jól zárt (Fotó: Zsedényi Péter)

A szünet után nem sokat változott a játék képe. Formásabb hazai támadások (sok pontatlansággal) és a passzolgatós, altatós vendég próbálkozások. Az orosházi csapat játszott kevesebb hibával, és mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni egy kis pluszt az összteljesítményhez.

A vendégek mestere megpróbált mindent. Hol csak zavaróval védekeztek, hol kijöttek nyitottra. A gyors középkezdésből kapott gólok ellen minden középkezdéskor egész pályás letámadást vezényelt lányainak. Mindhiába. A különbség a második játékrészben lassan, de makacsul nőni kezdett (36. p 18-14).

A védekezés túlzott keménységét a játékvezetők többször hetesekkel büntették és ez valóban büntetés volt, hisz Such kíméletlen ítélet végrehajtónak bizonyult és hiba nélkül belőtte valamennyit. A mérkőzés vége felé a kissé rövidebb kispaddal rendelkező vendégek fáradni is kezdtek.

A végső győztes nem, csak a gólkülönbség volt a kérdés az utolsó tíz percre (50.p 26-20). Végül a hazai csapat – a meccset a végére lélekben is feladó Tököl ellen – teljesen megérdemelten szerezte meg a két pontot

A küzdelem hőfoka volt csak magas ezen az estén, a színvonal nem. Mindkét gárda rengeteg apró hibát vétett. Az orosházi lányok a pontatlanságok ellenére végig kézben tartották a mérkőzést, és nem kellett igazán izgulni egy percig sem. Az Eötvös csarnok közönsége végre győzelemnek  tapsolhatott.

Marton Richárd: – Ezen az estén csak az eredménnyel lehetünk elégedettek, a mutatott játékkal még nem.  Sokat kell még dolgozni a lányokkal, hogy megmutathassuk a közönségnek – nem felejtettünk el kézilabdázni.

Kerékgyártó Zsolt: – A csarnokunk felújítása miatt nem igen tudtunk zavartalanul készülni. Ma a jobbik csapat győzött, bár a gólkülönbséget nem érzem reálisnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.