- hirdetés -

Az orosházi iskolák előre felkészültek az esetleges influenza járványra. Elkülönítő és folyamatos figyelőszolgálat üzemel.

A járvány megelőzése érdekében intézkedési tervet készítettek az iskolákban, ahol a tájékoztatásra és a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, s mindenütt felelőse van „az események megfigyelésének”.

Alaposan mossák kezeiket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Alaposan mossák kezeiket
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szülői értekezleteket korábban tartották meg, az ÁNTSZ-től kapott ismertető anyagot kiosztották a gyermekeknek és tájékoztatták is őket az ide vonatkozó tudnivalókról.

A tennivalók: gyakori kézmosás, szappannal, papírtörlő használatával, a köhögés, tüsszentés, testi érintkezés higiéniai szabályainak betartása.

Az általános iskolában a megszokottnál hamarabb, már most elindították az influenza figyelőt: reggel 7.45-kor az osztályfőnökök számba veszik a hiányzókat, sőt napközben is ellenőrzik a jelenlétet. Az orvosi szobákba védőmaszkokat készítettek elő, megbetegedés esetén elkülönítik a lázas gyereket, pedagógus vigyáz rá, amíg a szülő érte nem megy. (Az esetleges megbetegedésről azonnal értesítik az illetékes ÁNTSZ-t.) Naponta többször fertőtlenítik a kilincseket, villanykapcsolókat, padokat, a számítógépek billentyűzetét.

– Intézményi szinten százezres nagyságrendbe kerül, hogy az elvárásnak megfelelő mennyiségű papírtörölköző és folyékony szappantartókat, gyűjtőedényeket helyezünk ki – nyilatkozta Orosz László főigazgató helyettes.

Egyes intézményekben közadakozásból gyűjtik össze a szükséges többletet a folyékony szappanból és a papírtörölközőből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.