- hirdetés -

Varga Zoltán önkormányzati minisztertől vette át az Eötvös DPSE Orosháza sikeres versenyzője az elismerést szombaton.

Augusztus végén lett világbajnok Károlyi Csilla a Szentpéterváron zajló uszonyos és búvárúszó világbajnokságon, aki VB címe után nyilatkozott már az OrosCafé.hu-nak. De nem csupán világbajnoki címének, hanem korábbi remek eredményeinek is köszönhető, hogy szombaton, a Nagy Sándor Emlékversenyen, miniszteri elismerést kapott.

Milyen érzésekkel vetted át az oklevelet?

Elismertek: Nemes Béla és Károlyi Csilla<br>(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Elismerték munkájukat: Nemes Béla és Károlyi Csilla (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nagyon örültem az elismerésnek, hiszen ez azt jelenti, hogy kezdik jobban elismerni az eredményeimet és ezt a sportágat is.

Számítottál Szentpéterváron a győzelemre?

Már évek óta sikerült második, illetve harmadik helyezést elérnem ebben a számban világversenyeken és mindig reménykedtem aranyéremben. Végre megért a munkám, és aranyérmes lettem. Most tartok egy kis pihenőt. Jövőre Európa bajnokság lesz, utána pedig világbajnokság Kolumbiában.

Mit jelent számodra az úszás?

10 éve úszok, s ez végig meghatározta az életem. Az úszás nagyon sok mindenben segített, nem volt hátrány a tanulásra nézve sem, és az úszásnak köszönhetem azt is, hogy rengeteg országba eljuthattam.

Kik segítettek abban, hogy eredményes lehess?

Elsősorban az edzőm, Nemes Béla, akinek ezúton is köszönöm a munkáját. Sajnálom, hogy a szakosztályvezetőnk Antali László nem érhette meg, hogy világbajnok legyek. Örülne neki. Nagyon rendes ember volt, minden versenyünkön ott volt, mint szakosztályvezető, és mint szülő. Mindig bizalommal fordulhattunk hozzá, támogatott minket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.