- hirdetés -

A dobogó első fokára úszott  Szentpéterváron Károlyi Csilla, a kiváló orosházi búvárúszó – a világbajnokkal beszélgettünk.

Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE többszörös magyar bajnok búvárúszója a tajvani világjátékok után ismét hallatott magáról. A szentpétervári felnőtt uszonyos-és búvárúszó vb-n a 100 m-es uszonyos gyorsúszásban 49,11 mp-es idővel világbajnok lett a 20 éves sportoló.

Hogyan teltek a verseny előtti napok?

„Augusztus 20-án, hajnalban indultunk Ferihegyről és Münchenen keresztül a délutáni órákban értünk Szentpétervárra. Másnap hárman képviseltük Magyarországot a megnyitó ünnepségen. Ezen a napon szakítottunk időt egy kis városnézésre. Megnéztük az Auróra cirkálót, Szentpétervár csodálatos város.”

Milyen volt a verseny?

„Vasárnap a 200 m-es versenyszámban indultam, amiben nem jutottam a döntőbe. Nem okozott csalódást az eredmény, mert egyrészt új uszonyban úsztam, másrészt közel volt az időeredményem a döntőbe jutáshoz. Kedden délelőtt következett a 100 m-es uszonyos gyors, a legjobb időeredménnyel (49, 21 mp) kerültem a döntőbe. Ekkor már megfordult a fejemben, hogy akár az aranyérem sem elérhetetlen, bár nem tudhattam, hogy a vetélytársaim mennyire taktikáztak az előfutamban. Szerencsére délután sikerült javítanom az időmön (49, 11 mp) és megszereztem első felnőtt világbajnoki címem. Csodálatos érzés kerített hatalmába, amikor a dobogó tetején a tiszteletemre játszották a magyar himnuszt. Másnap még hátra volt az 50 m-es uszonyos gyorsúszás, amiben 22,86 mp-es idővel, új országos csúccsal a 4. helyen végeztem.”

Károlyi a víz alatt van igazán elemében (klikk a képre) fotó: Kecskeméti Krisztina
Károlyi a víz alatt van igazán elemében (klikk a képre) fotó: Kecskeméti Krisztina

Gondolom, az itthoni fogadtatás sem volt mindennapi.

„A reptéren az úszótársaink vártak bennünket és a Búvár Szövetség sem fukarkodott a dicséretekkel, hiszen rég volt ilyen verseny, ahonnan ennyi éremmel tértünk haza. Szeretném megköszönni edzőm Nemes Béla, valamint Kovács Viktor és Nemes Andrea munkáját, Miszlai Sándor masszőr segítségét. Köszönetet mondok az orosházi önkormányzatnak az anyagi támogatásáért.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.