- hirdetés -

Megújul az Október 6. utcai birkózó terem, nagyobb hely jut az edzéseknek.

A teljes átalakítás szeptember elsején indult és a tervek szerint két hónapig tart – tudtuk meg ifj. Jeszenszky P. Lászlótól. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub edzője az OrosCafé.hu-nak elmondta: a legfontosabb változás, hogy a szőnyegfelület mintegy másfélszeresére nő. Emellett új bejáratot és új öltözőket is kialakítanak, a jelenlegi nővérszállónál kaptak két-három helyiséget. Várakozóteret is létrehoznak a szülőknek, ahol megnézhetik csemetéiket és megvárhatják az edzés végét, illetve a szaunát is áthelyezik.

A szőnyeg helyén most talicskát tolnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A szőnyeg helyén most talicskát tolnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az átalakítás ideje alatt az edzéseket a József Attila Általános Iskola tornatermében tartják, délutánonként 3-tól 5-ig.

Sikeres pályázatból újítanak

A beruházás az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően valósul meg. A képviselő-testület még áprilisban döntött a pályázat benyújtásáról, melynek keretében lehetőségük nyílt a helyi önkormányzatoknak a fenntartásukban lévő sportlétesítmények felújítására száz százalékos támogatás mellett.

A pozitív elbírálásnak köszönhetően az Október 6. utcai birkózó csarnok felújítása mellett a Fürdő utcai asztalitenisz csarnok parkettázása valósulhat meg. Előbbi kétmillió, utóbbi két és fél millió forint értékben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.