- hirdetés -

Eredményes évet zárt az Orosházi Rendőrkapitányság. A város nem csak a megye, hanem az ország egyik legbiztonságosabb települése volt 2017-ben.

A legutóbbi, június végi testületi ülésen tartotta meg évértékelő beszámolóját Czecher Péter rendőr ezredes, az Orosházi Rendőrkapitányság vezetője. A legfontosabb feladatuk a közbiztonság fenntartása volt, de nagy hangsúlyt fektettek a megelőzési tevékenységre mind a bűn-, mind a baleset-megelőzés terén.

– Ha egy mondatban kellene összefoglalnom Orosháza tavalyi bűnügyi és közbiztonsági helyzetét, akkor elmondhatom, hogy a város nem csak Békés megye, hanem az ország egyik legbiztonságosabb települése volt tavaly – összegzett Czecher Péter.

Orosházán és illetékességi területén 11,8 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, 2016-ban 416 bűncselekménnyel szemben tavaly csupán 367 bűncselekményt regisztráltak. A nyomozáseredményességi mutató tovább emelkedett, 65,8 százalékról 67,6 százalékra.

A rendőri jelenlét ellenére is növekedtek a baleseti mutatók

A rendészeti tevékenység kapcsán elhangzott, az illegális bevándorlással kapcsolatos közbiztonsági helyzet kezelésében a kapitányság állománya is kivette a részét
– Kiemelendő, hogy ez sem a lakosság számára nem volt érzékelhető, sem pedig a közterületi szolgálatellátás színvonalában nem jelentkezett – tette hozzá Czecher Péter.

A rendőrkapitányság illetékességi területén 2017-ben az előző évhez viszonyítva 46 százalékkal több, összesen 79 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt. A halálos tragédiák száma egyről négyre, a súlyos balesetek 17-ről 38-ra emelkedtek. A könnyű sérüléssel járó balesetek száma közel megegyezett.
– A baleseti helyzetben és a közlekedési morálban tapasztalt negatív irányú változások visszafordítását az idei esztendő egyik legfontosabb feladatának tekintjük – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

Az utóbbi harminc évben nem volt ilyen rossz a baleseti mutató Orosházán, mint 2017-ben (Fotó: Rajki Judit)

A regisztrált bűncselekmények aránya is csökkent, mely már 2010 óta folyamatosan kimutatható. A bűnözési gyakoriság, vagyis a százezer főre jutó bűncselekmények száma 2016-ban 1272 volt, amely tavaly 1259-re mérséklődött. A rendőrkapitányság egyik legfontosabb célja továbbra is, hogy erősítse a lakosság közbiztonság-érzetét, megóvja a köznyugalmat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.