- hirdetés -

A kötelező számla-adatszolgáltatást segíti az Online Számlázó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostantól elérhető, ingyenesen használható számlázó programja. Az új szabályok betartásának megkönnyítésére hozták létre a javarészt kisvállalkozások számára hasznos alkalmazást.

Július elsejétől kell okvetlenül ellenőriznie mindenkinek, hogy az általa használt programmal tudja-e megfelelően teljesíteni a számla-adatszolgáltatási kötelezettségeit. A vállalkozásoknak pedig nem árt felmérniük azt is, hogy érdemes-e áttérniük a kézi számlázásról a számlázó program használatára, különös tekintettel, hogy július elsejétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait a NAV erre a célra kialakított online felületein manuálisan kell rögzíteni.

Saját fejlesztésű számlázóprogramot tettek elérhetővé (Fotó: mno.hu)

Ezért saját fejlesztésű számlázó programot tettek lehetővé azoknak, akik csak mostantól térnének át számlázó program használatára, vagy jelenlegi programjuk nem felel meg az új szabályozásnak. A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának közleménye szerint Online Számlázójukat használva, az ügyfelek biztosak lehetnek a megfelelő adatszolgáltatásban.

Az Online Számlázó Program jelenleg az adóhivatal Online Számla Tesztrendszerén érhető el. A sikeres regisztrációt követően már használható a program. A tesztrendszert az alábbi oldalon lehet elérni: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.