- hirdetés -

Az országgyűlési választás időszakában megjelentek a jelölteket ábrázoló plakátok Orosháza utcáin is. A választások után még láthatóak a hirdetőtáblák, megkérdeztük meddig maradhatnak kint, és kinek a dolga eltávolítani azokat.

A kihelyezett plakátok sorsáról Orosháza Jegyzője tájékoztatta szerkesztőségünket. 

Dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző elmondta, a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 144. § (7) bekezdése szerint:
A plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani, vagy ennek elmaradása esetén az eltávolítás költségét viselni.

A jogszabályban meghatározott határidő az országgyűlési képviselőválasztás vonatkozásában 2018. május 8-án 16 órakor jár le.
– Bízunk benne, hogy a jelölő szervezetek, jelöltek, erre az időpontra teljes egészében eltávolítják a kihelyezett plakátokat – fogalmazott a jegyző.

A plakátokat a szavazást követő 30 napon belül kell eltávolítani. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiemelte, közterület-felügyelő munkatársaik folyamatosan figyelemmel kísérik ezt a folyamatot.
Hangsúlyozta, aki a plakátot nem távolítja el, azt – a határidő lejártát követően – az ingatlan tulajdonosa, bérlője, használója, vagyonkezelő felszólíthatja.

-Amennyiben felszólításra sem távolítják el a plakátot, akkor helyette ezt megteszi az önkormányzat – ismertette, dr. Horváthné dr. Barta Edit.  
Zárásként elmondta, ebben az esetben viszont a munkadíjat az érintettre kell kiszámlázni, aki a törvény értelmében köteles azt megtéríteni.

Az érintettek megkeresésünkre elmondták, a plakátokat a meghatározott időn belül eltávolítják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.