- hirdetés -

Utcafórumra invitálta szimpatizánsait Bod Tamás, az Együtt – A Korszakváltók Pártja országgyűlési képviselőjelöltje és Juhász Péter, az Együtt elnöke. A városközpontban tartott rendezvényen a politikusokat választásról, programról  és jelöltségről kérdeztük.

Délután 15 órától a Széchényi téren tartott utcafórumot az Együtt – A Korszakváltók Pártja országgyűlési képviselőjelöltje és a párt elnöke. 

Juhász Péter, az Együtt elnöke elmondta, a kormányváltás stratégiája az ellenzéki koordináció. Ezzel kapcsolatban kifejtette az Együtt már 63 választási körzetben visszaléptette saját jelöltjét, vagy nem is indított, annak érdekében, hogy minél inkább a legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogassák.

–  Az Együtt az egyetlen párt, amelynek konkrét javaslata van az első kétszáz napra is. Nem csak általában van egy programunk – ami nyilvánvalóan egy liberális program az illiberális állammal szemben – hanem az első kétszáz nap konkrét intézkedéseit is megfogalmaztuk – hangsúlyozta az elnök.

Eszmecsere a kormányváltásról (Fotó: Rosta Tibor)

Az Együtt programjából kiemelte az egészségügy átalakítására vonatkozó javaslatait. Az egészségügyben a várólistákat azonnal csökkentenék, hogy ne kelljen egy műtétre hónapokat vagy akár éveket várni. A szakrendelői várólistát is lefaragnák. Emellett a háziorvosi praxisok kiöregedését és utánpótlását úgy oldanák meg, hogy 25 százalékkal növelnék a praxispénzüket.

–Bod Tamás évek óta következetesen küzd a helyiek érdekében. Tamás évek óta itt dolgozik helyben, közismert és elismert a helyiek között. Meggyőződésünk, hogy ő a legalkalmasabb jelölt az ellenzék részéről. – nyomatékosította Juhász Péter.

Pillanatkép az utcafórumról (Fotó: Oroscafe)

A mai fórum témája: mi a helyzet az országban, mi a helyzet Orosházán és mi a teendő a politikusi egó tekintetében – magyarázta Bod Tamás, az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje.

Orosházával kapcsolatos gondolatait is megosztotta : –Orosházán és néhány dél-békési városon kívül gyakorlatilag a dél-békési részt katasztrófa sújtotta övezetnek kellene nyilvánítani, mert a munkanélküliség, a kilátástalanság, az elvándorlás olyan méretek öltött, amely egészen elképesztő. Orosháza reménysége az, hogy a térséggel együtt tud-e a fejlődni.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.