- hirdetés -

A Békés Megyei Önkormányzat március 13-án tartotta ünnepi közgyűlését az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a békéscsabai Fiume Hotel dísztermében. Az ünnepi ülésen hat személy vehetett át Elnöki elismerést Zalai Mihálytól, a megyei közgyűlés elnökétől: Czeglédiné dr. Gurzó Mária, Jász Sándorné, Pardi Ildikó, Schneider László, Sütő Mária Márta és Zanócz István.

A megjelenteket Herczeg Tamás, Békéscsaba tanácsnoka köszöntötte, aki kiemelte, hogy most is hitre, elszántságra van szükség, a hazánkat, függetlenségünket meg kell védenünk.

Ezt követően Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár szólt a jelenlévőkhöz, aki Kossuth Lajost szavaival élve kijelentette: a haza örök, és hogy nemcsak az iránt tartozunk kötelességgel, ami van, hanem az iránt is, ami lehet és lesz.

Ezek után átadták az elismeréseket, azoknak a személyeknek, akik a megyei közgyűlés határozata alapján ebben az évben Elnöki elismerés kitüntető díjra találtattak érdemesnek.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke (középen) és a hat kitüntetett (Fotó: Zentai Péter)

Czeglédiné Gurzó Mária a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatója. Munkáját szolgálatként értékeli, fontosnak tartja az innovációt, az újabb és újabb kihívásoknak való megfelelést, mert szerinte csak így lehet versenyképesnek maradni.

Jász Sándorné több évtizeden át Okányban dolgozott védőnőként, jelenleg a biharugrai és körösnagyharsányi kismamák, kisgyermekek körében végzi szolgálatát. Hivatása egyik legszebb momentumának tartja, hogy soha nem találkozik zárt ajtókkal, kapukkal, illetve, hogy a családok, bizalommal fordulnak hozzá, mondhatni második anyukának tekintik.

Pardi Ildikó rendőr alezredes a megyei rendőr-főkapitányság megyei baleset-megelőzési bizottságának titkára, a baleset-megelőzési csoportot vezetője. Elmondta, hogy a munkája során nincs két egyforma nap, de ez számára nem jelent gondot, mert szereti a változatosságot.

Schneider László a gyulai mentőállomás vezetője. Véleménye szerint ehhez a hivatáshoz kellő empátia és emberszeretet szükséges, a csapatmunka nagy fontosságú. Kiemelte, hogy egy mentős életében vannak sikerek és kudarcok is.

Sütő Mária Márta, a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum vezetője. Az intézmény négy telephelyen működik, összesen 750 férőhellyel rendelkeznek. Úgy érzi, hogy a mindennapokban ő csak a dolgát teszi, de a díj arra motiválja, hogy még több, még jobb és még odaadóbb munkát végezzen.

Zanócz István tűzoltó alezredes a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. Úgy érzi, hivatása nagy felelősséget jelent, és a szakemberekre nagy társadalmi nyomás nehezedik. Kihangsúlyozta, hogy a változásoknak állandóan meg kell felelni, a bajba jutott emberek megsegítését szívvel-lélekkel kell végezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.