- hirdetés -

Szombat délután a Török Ignác utcában kidőlt egy családi ház fala. Az ingatlan két lakója sérülés nélkül megúszta az esetet, elhelyezésükről az Egységes Szociális Központ gondoskodott.  

Március 10-én, késő délután a Török Ignác utcában kidőlt egy ház fala, miközben az épület két lakója, egy idős hölgy és fia televíziót néztek a nappaliban – tájékoztatta lapunkat Burján Ferenc, Orosháza Város Önkormányzatának közbiztonsági referense.

Hozzátette: a szerencsétlenségben nem történt személyi sérülés, a károsultakat az Egységes Szociális Központ Platán Idősek Otthonában helyezték el. A baleset helyszínére nagy erőkkel érkeztek ki a hivatásos szervek, a tűzoltóság munkatársai kimentették a károsultak legfontosabb értékeit az épületből. Az információt a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is megerősítette, tájékoztatásuk szerint az orosházi hivatásos egységek értékmentési vizsgálatot végeztek a helyszínen.

Egyik percről a másikra dőlt ki a fal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Burján Ferenc elmondta továbbá, az ingatlan állapotfelmérését és a baleset okának kivizsgálását a felelős szervek végzik el, bár kétséges, hogy újra lakhatónak minősítik azt. A károsultak viszont biztosan maradhatnak a Platán Idősek Otthonában. 

Az ügy további fejleményeiről az Oroscafén is beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.