- hirdetés -

Kihirdették az MVM EDISON Light Up! 2017 energetikai startup verseny nyerteseinek névsorát. A második fordulóba továbbjutó tizenkét döntős innovációt az MVM Csoport inkubációs tagvállalata, a Smart Future Lab Zrt., valamint a programban partnerként résztvevő IBM mentorálja az elkövetkező két hónapban.

Az MVM EDISON Light Up! pályázatot 2016-ban hirdette meg először az MVM Csoport. A program sikerének köszönhetően a társaságcsoport frissített témakörökkel újra kiírta a pályázatot. A beérkezett pályamunkákkal szemben továbbra is elvárás volt, hogy újító energetikai megoldásokat mutassanak be, valamint eleget kellett tenniük a feltételnek, hogy a clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörökhöz kapcsolódjanak.

A továbbjutó pályázatokat egy-egy millió forinttal honorálta a zsűri, valamint belépést nyertek a második forduló inkubációs mentorprogramjába, amelynek végén a tizenkét pályázatból négy végső nyertes maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére kaphat lehetőséget, hogy a jövő meghatározó vállalkozásává váljon. A nyertesek között szerepel a békéscsabai különlegesotthon.hu Kft. is.

A különlegesotthon.hu Kft. elsősorban Békés megyére koncentrál (Fotó: kulonlegesotthon.hu)

A különlegesotthon.hu Kft. (www.kulonlegesotthon.hu) 2016-ban alakult egy békéscsabai start-up pályázati felhívásra, amelyre győztes pályamunkát adott be és valósított meg sikeresen az elmúlt egy évben. Az üzleti tapasztalatok, valamint a szándéknyilatkozatokkal alátámasztott potenciális megrendelői igények birtokában a vállalat napelemes rendszerek, háztartási méretű fotovoltaikus kiserőművek hőkamerás drónokkal végezhető ellenőrzésével bővítené tevékenységi körét. Első körben a tevékenység Békés megyére koncentrálna, végeredményként azonban a kibővült szolgáltatási kör mentén egy országos franchise rendszert hoznánk létre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.