- hirdetés -

A korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is havonta egyszer lesz elérhető a szelektív- és zöldhulladékgyűjtés az ingatlanhasználók számára. Márciusban a szelektív hulladékot 19-e és 23-a, a zöldhulladékot pedig 12-e és 16-a között gyűjtik.

Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményében arra kérte a családi házas övezetben élőket, hogy csak a sárga gyűjtőedényt használják a szelektív hulladék gyűjtésére.

A szelektív gyűjtőedényekbe csak az előírt csomagolási hulladékok helyezhetők el, de azok vegyesen is gyűjthetők, hiszen később kiválogatják őket. A papírhulladékok esetében a kartonok, italos dobozok, papír alapú kiadványok kerülhetnek bele, a papírzsebkendők, papírtörlők, szalvéták nem.

A műanyagok esetében elsősorban az ásványvizes és üdítős palackokat várják kimosva és laposra taposva. Olajos, zsíros flakonok nem kerülhetnek közéjük.

A fém csomagolási hulladékok esetében elsősorban az alumínium italos dobozok, konzerves dobozok azok, amiket szintén kimosva és laposra taposva gyűjtenek. A vegyszeres, olajos, zsíros dobozok pedig, amik nem kerülhetnek közéjük.

A szelektív hulladékgyűjtés időpontja márciusban 19-e és 23-a közé esik. A szelektív hulladék gyűjtésének a napjai megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtésének a napjaival.

A zöldhulladékgyűjtés szintén havonta egyszer lehetséges, közéjük főként a fűfélék, falevelek, kertinövények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók. Esetükben azt kérik, hogy ingatlanonként legfeljebb 240 űrmértékű, áttetsző zsákban illetve gally és nyesedék esetén kötegelve helyezzék ki. Márciusban 12-e és 16-a között gyűjtik a zöldhulladékot.

Ezért kérik ügyfeleiket, hogy mind a szelektív gyűjtőedényeket, mind a zöldhulladékos zsákokat a szállítási napokon reggel hat órakor helyezzék ki az ingatlanok elé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.