- hirdetés -

Az ONKC mindig mosolygó ifi (időnként felnőtt) kapusa, Késmárki Kata, és a felnőtt csapat egyik vezéregyénisége, Takács Fruzsina vehette át Zalai Mihálytól a Megyei Közgyűlés különdíjait.

A hetedik alkalommal rendezett kézilabda bálon a hagyományoknak megfelelően több kézilabdázót is kiemeltek, megjutalmaztak. Az életmű díj mellett az Orosházi Kézilabda Baráti Kör egy-egy fiatal férfi és női kézilabdázót tüntetett ki, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke pedig két-két férfi és női kézilabdázót díjazott. Sorozatunkban őket mutatjuk be.

Fiatal tehetségünk, Késmárki Kata az ifjúsági csapat egyik oszlopos tagja. Kiváló teljesítményének és tehetségének köszönhetően mára a felnőtt csapatban is megkapta a lehetőséget. Ezt a bizalmat védéseivel igyekszik meghálálni. A felnőtt csapathoz kerülése óta nagyon sokat fejlődött. A nagy csapatban befogadták, sok segítséget kap a tapasztaltabb játékosoktól és a mérkőzések is élvezetesebbek számára. Mindig jobb és jobb akar lenni és ezért sokat tesz is.

Mindig mosolyog és igyekszik folyamatosan fejlődni (fotó: Kecskeméti Krisztina)

 – Hétfőnként kettő, a többi napon egy edzésem van. Rengeteg videót nézek és ezekből is igyekszem tanulni a kapus szakmát. Minden nyáron részt veszek Sugár Timea kapus iskolájában, ahol nagyon sok technikát tanulok, rengeteget tudok fejlődni. Az ott látottakat igyekszem a gyakorlatba átültetni, itthoni meccseken hasznosítani – mondja a mindennapokról az ifjú cerberus.

Kata vágyai közt egyaránt szerepel az NB I és a válogatottság is, kézilabdán kívüli életében pedig a gyógytornász hivatás, esetleg a Down-szindrómás gyerekekkel foglalkozás vonzza.

A génjeiben van a kézilabda

A kézilabda mondhatni a vérében van, hiszen igazi kézilabdás családból származik. Szülei is kézilabdázók voltak. Nővére, Dusmáta Dunaújvárosban, bátyja Bence pedig szintén az NB I-ben, az Eger csapatában keseríti az ellenfelek életét. Takács Fruzsina már több mint két éve játszik orosházi színekben, kétség kívül a felnőtt együttes meghatározó játékosa.

Az elmúlt években a felnőtt csapat egyik alapembere lett (fotó: Kecskeméti Krisztina)

 – Az elmúlt majd három évben igyekeztem a csapat oszlopos tagjává válni. A feljutásért, az NB I/B megnyeréséért küzdünk és erre évről-évre jobb esélyünk van. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy sokat játszhassak, jól menjen a játék és jól érezzem magam a pályán. Ami a későbbieket illeti, mint mindenkinek, nekem is ott van a fejemben, hogy jó lenne a legmagasabb osztályban játszani – hangsúlyozza Fruzsi

„C” licenszes edzői vizsgája van és Tótkomlóson már csapata is. Nagyon szeret a gyerekekkel foglalkozni, az edzői pálya a későbbiekre nézve is igen vonzó a számára.

Reméljük, Fruzsi és Kata számára a most elnyert elismerés újabb lökést ad pályafutásukhoz, és nekünk, orosházi szurkolóknak ezután is sok örömet okoznak játékukkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.