- hirdetés -

A januári tavasz után megérkezett a tél is. A nem várt havazás és eső veszélyes lehet, ezért nem csak öltözékre, hanem a biztonságra is megfelelő figyelmet kell fordítani.

Kitartó havazás után esőből is jutott Orosházának az elmúlt napokban. Az utak csúszósak lehetnek, a hajnali fagy pedig csak ronthat a helyzeten. Ilyenkor kiemelt figyelemmel és elővigyázatossággal kell közlekedni, elkerülve az esetleges baleseteket.

Fontos az elővigyázatosság (Fotó: Rajki Judit)

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. megkezdte az utak takarítását és csúszásmentesítését. Benkő Ferenc vezérigazgató az OrosCafénak elmondta, folyamatos készültségben állnak.

-A Városüzem a közszolgáltatási szerződésének keretében november végével teljes készültségben, gépeket felkészítve, kellő mennyiségű szóróanyagot betárolva, és a személyi állomány hó ügyeleti beosztásával készültségben van a téli hóesés miatti rendkívüli helyzet elhárítása érdekében. A napokban nem a kis mennyiségben leesett hó, hanem a hideg időjárás miatti jegesedés következményeinek elhárítása érdekében elrendeltük a város közútjainak és kerékpár útjainak a hó és síkosság mentesítését. Kollégáim hétfőn 16.30-tól 22 óráig 12 fővel és 9 speciális gépjárművel végezték el az utak takarítását és síkosság  mentesítését amelyhez 24,1 m3 szóróanyagot használtunk fel. Folyamatos készenlétben vagyunk, ha az időjárási viszonyok indokolttá teszik, azonnal beavatkozunk a hét minden napján 0-24 órában egészen március végéig – nyilatkozta Benkő Ferenc.

A meteorológusok a havazás és esőhullás mellé ónos esőt is jósolnak, amely kiemelten veszélyes. A kialakult időjárási viszonyok miatt fontos a kiemelt elővigyázatosság!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.