- hirdetés -

Sajtótájékoztatón és lakossági fórumon mutatkozott be az Együtt országgyűlési képviselő-jelöltje és ismertették a párt programját.

Lakossági fórum keretében mutatkozott be az érdeklődőknek Bod Tamás, az Együtt dél-békési országgyűlési képviselő-jelöltje, Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke és Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője december 15-én, a Petőfi Művelődési Központban.

A korábban újságíróként dolgozó Bod Tamás elmondta, habár Gyulán született és ott is él életvitelszerűen, édesapja orosházi, ezért jelentős rokoni körrel bír a városban. A jelölt kifejtette: nagyon jól ismeri a térséget, hiszen több száz cikket írt Orosháza és a térség településeinek problémáiról, gondjairól. Elsőrendű az utak, járdák fejlesztése, a parkolás megoldása, a kórház és orvosi rendelők korszerűsítése, a piac felújítása és az önkormányzatiság és a helyi média rendbetétele – sorolta az Orosházára vonatkozó elképzeléseit az Együtt jelöltje.

A gyulai Bod Tamás képviselné dél-békés érdekeit (Fotó: Rosta Tibor)

Arra a kérdésünkre, hogy ezúttal le tudja-e győzni a fideszes ellenfelét (A 2014-es országgyűlési választásokon Békés megye 3. választókörzetében 10 ezer szavazattal dr. Kovács József (Fidesz) mögött végzett – a Szerk.) azt válaszolta: több alkalommal összekülönböztek a mostani országgyűlési képviselővel, ezért nyílt csatában kell megvívniuk egymással a harcot.

Mint ismeretes, tegnap a Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy Mezőhegyes volt polgármesterét, Kovácsné dr. Faltin Erzsébetet javasolja a dél-békési országgyűlési jelöltnek. Bod Tamás erre úgy reagált, hogy külön pártlistán indulnak, de szerinte ő lenne a legalkalmasabb a demokratikus ellenzék képviseletére.

Bemutatkozott Baranya Krisztina is, aki a budapesti 9. kerület (Ferencváros) önkormányzati képviselője, továbbá felelős az Együtt zöldpolitikájáért. A politikus elmondása szerint jól ismeri a városok problémáit képviselői munkájának köszönhetően, megemlítette a parkolási gondokkal vagy a környezetszennyezéssel vívott harcát.

 

Szigetvári Viktor bemutatkozásában Fetser János polgármesteri tevékenységét méltatta. Az Együtt választmányi elnöke szervezte többet között a Magyar Szocialista Párt 2006-os kampányát, továbbá a Bajnai-kormány kabinetfőnöke is volt. Ismertette az Együtt programját is, ahol egy együttműködő, igazságos, európai ország vízióját vázolta fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.