- hirdetés -

Megnyugodhatnak a szentetornyaiak, hiszen elfogtak egy elkövetőt az orosházi rendőrök, akit a szentetornyai lopásokkal gyanúsítanak. A férfi leginkább szerszámokat, háztartási gépeket lopott mintegy fél millió forint értékben.

Az orosházi Facebook-csoportokban állandó téma az utóbbi időszakban, hogy több helyen betörés volt Szentetornyán. Ezzel kapcsolatban Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvívője az OrosCafénak elmondta, hogy augusztus 17. és november 12. között összesen 11 lopásról érkezett bejelentés az Orosházi Rendőrkapitányságra. Megtudtuk, az elkövetett bűncselekmények több mint a fele lakatlan házakban és használaton kívüli telephelyeken történt.

– Összesen 465 ezer forint kár keletkezett. Egy esetben semmi, a többi alkalommal szerszámok, kis-, és háztartási gépek tűntek el. A bűncselekmények elkövetése során személyi sérülés nem történt – ismertette a sajtószóvívő.

A városrészből két hete nem érkezett lopásról bejelentés (Illusztráció: Kecskeméti Krisztina)

Szombati Andrea hangsúlyozta az Orosházi Rendőrkapitányság megtette a szükséges intézkedéseket, az elmúlt két hétben ebből a városrészből lopásról nem érkezett bejelentés.

Ennek oka minden bizonnyal az lehet, hogy a rendőrök elfogtak egy férfit, aki a fent említett bűncselekmények közül több lopást elismert. A nyomozás során vizsgálják, hogy az elfogott férfinak voltak-e társai, de ettől függetlenül is bővülhet a gyanúsítottak köre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.