- hirdetés -

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) november 16-án volt a szokásos évi közmeghallgatás, mely után testületi ülés is volt. Simondán Gusztáv elnök, sikeresnek értékelte évüket.

Az RNÖ elnöke sajnálattal tapasztalta, hogy a közmeghallgatásra nem ment el senki, holott a helyi médiában is meghirdették. Ezért úgy gondolja, hogy elégedettek az RNÖ képviselő-testület munkájával.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámoló szerint az eltervezett rendezvényeiket – mint a Roma Farsang, a Romanap gyermekeknek, két Romabál, a Csatkai zarándokút – sikerült megvalósítaniuk, emellett tizenöt Békés megyei roma nemzetiségi önkormányzattal is megállapodást kötöttek.  A 11 képviselő-testületi ülésen, 65 határozatot hozott a testület. Simondán Gusztáv elmondta, hogy a legfontosabb feladatnak a hagyományőrzést és a romák társadalomba és munkába való beilleszkedését tartja.

Költségvetés, mikulás ünnepség, Nemzetiségek Napja

A beszámolóból kiderült, hogy a november 16-i ülésen szó volt költségvetési módosításról. Emellett eldöntötték, hogy december 6-án Mikulás ünnepséget rendeznek Szentetornyán.

– Emellett kiemelt rendezvényünk a december 15-i Nemzetiségek Napja is, melyet a Pacsirta utcai Pártok Házában tartunk, ahol az arra érdemes személyeknek az Orosháza Roma Nemzetiségek Közösségéért díszoklevelet adományozunk – fogalmazott Simondán Gusztáv, aki hozzátette, hogy az érintett személyekről zárt ülésen döntött az RNÖ testülete.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.