- hirdetés -

Toleranciát az éveknek elnevezéssel közlekedésbiztonsági rendezvényt hirdet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Orosházán is előadásokat szerveznek november 15-én, ahol felhívják az idősebb korosztály figyelmét a mindennapi közlekedés veszélyeire, a balesetek megelőzésének lehetőségeire.A bizottság és az Orosházi Rendőrkapitányság szervezésében a résztvevők hasznos ismeretekre tehetnek szert. Az előadások november 15-én a művelődési központban fél tíztől kezdődnek.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának alakulásáról, a balesetek főbb okairól Pardi Ildikó rendőralezredes, a bizottság titkára tart tájékoztatót. Kifejezetten az időseknek szóló tanácsokkal látogat el minden helyszínre Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának helyettes vezetője. Az orosházi mentőállomás egyik munkatársa a leggyakoribb sérülésekről tart előadást – derül ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A programon az előadások mellett a KRESZ szabályait szórakoztató formában eleveníthetik fel az érdeklődők, de lehetőség lesz a részegszemüveg kipróbálására is, illetve elsősegély bemutatókat is tartanak.

Legyünk türelmesek

A kezdeményezésnek két fő célja van. Az egyik, hogy a közlekedők figyelmét ráirányítsa az idősekre, legyenek türelemmel feléjük. Emellett fontos, hogy az idősek is tegyenek a saját biztonságukért, frissítsék közlekedési ismereteiket és legyenek tisztában azzal, hogy egy szabály megszegése milyen veszélyhelyzetet idézhet elő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.