- hirdetés -

Nagy sikere volt idén is a városban cirkáló kisvonatnak, Dottó Ottónak. Harmincezernél is többen vették igénybe a szolgáltatásait, az előző évhez képest jelentős bevételnövekedést produkált.

Múlt vasárnap járt utoljára menetrendszerűen a Dottó, ami már a második szezonján van túl. Segítségével a városba látogató turisták jobban megismerkedhettek Orosháza nevezetességeivel, szépségeivel, emellett Gyopárosfürdőre is megkönnyítette a kijutást. Ezt emelte ki a szolgáltatás előnyei közül az Alföld Gyöngye Hotel szállodavezetője.

– Már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett vendégeink körében, főleg a gyermekes családok szerették. Közülük volt, aki kimondottan a Dotto miatt tért vissza hozzánk – mondta Csobota-Kis Árpád. Hozzátette, sokszor plusz járatot is kérniük kellett a járműért felelős városüzemeltetési zrt-től a nagy érdeklődés miatt.

Tovább növekedett a Dottó népszerűsége (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az orosháziak is megszerették és magukénak érzik a Dottót. Benkő Ferenctől megtudtuk, hogy idén összesen több mint harmincezren vették igénybe szolgáltatásait, ebből mintegy hatvan százalék helyi utas volt.

– Az előző évhez képest ez jelentős utaslétszám- és bevételnövekedést jelent. 2016-ban 1 millió 900 ezer forint volt a bevételünk, míg idén ez a szám 2 millió 600 ezer forintra emelkedett – ismertette az idei bevételi összegeket a vezérigazgató. 

A kisvonat feldíszítve közlekedik majd az adventi vasárnapokon (Fotó: Domján Róbert)

Megtudtuk, jövőre is hasonló szolgáltatásokkal várja az utasokat Dottó Ottó. Nem kell sokat várni, hogy ismét felülhessünk rá, hiszen az adventi vasárnapokon ismét jár majd a belvárosban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.