- hirdetés -

Nagyon sok jó bor található a 21. Csabai Kolbászfesztiválon, melyek illenek a kolbászokhoz, egyéb disznótoros ételekhez. Egyet külön is kiválasztottak a szervezők, ez pedig az egri Demeter Borászat Ajna nevű vörösbora, ez a fesztiválbor, ami a címkén is megtalálható.

– A Csabai kolbászhoz ez a 2014-es évjáratú, közepesen testes, fűszeres vörösbor illik leginkább. Kékfrankos, cabernet franc és merlot házasításából készült – hangsúlyozta Demeter Csaba borász a Munkácsy-sátorban lévő standjuknál. – Jók kiegészítik egymást a kolbásszal, mondhatom úgy is, párban járnak.

És hogy honnan a bor neve? Demeter Csaba kisebbik lányának keresztnevéből. A borász hozzátette, azért Hangát is hoztak, ez egy fehérbor, a nagyobbik lányát hívják így. A borász kitért arra, a bor és a kolbász kapcsolatát otthon is rendszeresen teszteli, vagyis nemcsak bort állít elő, hanem kolbászt is. Ugyanakkor a Csabai kolbász prémiumtermék, tehát számára ez egy tanulmányút is.  

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.