- hirdetés -

Néhány napja korlátokat, különböző védő berendezéseket látni a Rákóczi és Huba utca sarkán. Mostanra már a földmunkák is elkezdődtek a kereszteződésben. A víz főnyomócső soron következő cseréje a tervszerű rekonstrukció része.

Az Orosháza Város Önkormányzatának tulajdonában lévő szennyvízelvezető és ivóvízvezeték hálózatot egy bérleti szerződés keretében az Alfödvíz Zrt. üzemelteti. A bérleti díjat a víziközmű törvénynek megfelelően az önkormányzat a rendelkezésre álló hálózat karbantartására, felújítására fordítja. A rekonstrukciós keret hatékony felhasználására az Alföldvíz Zrt. tesz szakmai javaslatot, amelyet az önkormányzat a Gördülő Fejlesztési Terv elfogadásával hagy jóvá.

Zajlik a munka a Huba utcában (Fotó: Rajki Judit)
Zajlik a munka a Huba utcában (Fotó: Rajki Judit)

Az éppen aktuális rekonstrukciós munka során a Huba és a Rákóczi utca alatt 77 méter hosszban, 200 milliméter átmérőjű korszerű, polietilén csövet építenek be a már elavult és korszerűtlen anyagú cső helyett. Az új főnyomócsövek beépítése mellett két csatlakozó csomópont is új szerelvényeket kap, ami lokálisan is megteremti a mechanikus szivacslövedékes mosatás lehetőségét. A rekonstrukció a vízelosztó hálózatban helyi szinten vízminőség javulást eredményez. Az új, időtálló csőanyagok és szerelvények beépítésével és az esetleges hálózati hibák során a felhasználók időbeli és térbeli érintettsége mérséklődik.

A jobb minőségű ivóvíz és a biztonságosabb üzemeltetés érdekében végzett munkálatok ideje alatt a kivitelezők az erre közlekedők türelmét és megértését kérik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.