- hirdetés -

Kéthetes Mi legyen a gyerekekből elnevezésű pályaválasztási tábor indult augusztus 8-án, Orosházán az SOS Gyermekfalvak szervezésében. Orosházi cégek és a helyi önkormányzat is segít nekik.

– A pályaválasztás minden családban nagy kihívás, és ez sokkal inkább igaz a hátrányos helyzetű gyerekekre. Azt reméljük, hogy ezzel a táborral segítünk nekik tájékozódni a különböző szakmák között, és felkészítjük őket a pályaválasztásra – mondta Meggyesfalvi Boglárka, a tábor vezetője.

A középpontban a pályaválasztás, továbbtanulás és nyelvtanulás lesz, a résztvevő 50 gyermekkel külföldi önkéntesek is foglalkoznak Mexikóból, Vietnámból, Dániából, Spanyolországból, Szerbiából, Afganisztánból és Oroszországból. Velük ismerhetik meg más országok kultúráját és gyakorolhatják az angolt.

A komoly témák mellett jut idő a játékos feladatokra is (Fotó: Rajki Judit)
A komoly témák mellett jut idő a játékos feladatokra is (Fotó: Rajki Judit)

Pályaorientációs foglalkozások szintén szerepelnek a programban, a táborlakók emellett megtanulnak önéletrajzot írni, kipróbálják az interjúhelyzetet és bepillanthatnak a résztvevő cégek munkájába. Így a Morgan Stanley, a Marriott, a BorgWagner, a Linamar, a Hotel Corvus Aqua, az orosházi önkormányzat és az Orosházi Kórház mindennapjainak egy-egy szegmensébe.

Az SOS Gyermekfalvak önkéntes programja második éve sikeres Battonyán és Orosházán. Városunkban 70 gyermeknek nyújtanak családot és biztonságot, a családsegítő programmal pedig a két városból további 140-nek segítenek. A tábor résztvevői is közülük kerülnek ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.