- hirdetés -

Édessé tettük a Vörösmarty iskola 8.c és a rákóczitelepi iskola 8.d osztályának keddi napját, hisz átadtuk számukra a nyereményüket, amit a végzős általános iskolás osztályok körében hirdetettünk.

Idén első alkalommal kerestük Orosházán A tanév osztályát a végzős általános iskolai osztályok körében. 11 osztály szállt a ringbe a megtisztelő címért, június 7-én indítottunk szavazást a Facebook oldalunkon, az olvasókra bíztuk, döntsék el, melyik végzős általános iskolai osztály legyen A tanév osztálya. A szavazást hétfőn délelőtt zártuk. Az összesítés alapján a Vörösmarty iskola 8. c osztálya nyert. Az ajándékot, a Ficsor cukrászda által készített és felajánlott 30 szeletes, a helyi média logóival ellátott tortát Nánási János főszerkesztő és Fejes Róbertné alpolgármester adta át a nyertes osztálynak kedden délelőtt.

Édes nyeremény - örült az osztály a 30 szeletes tortának (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Édes nyeremény – 30 szeletes torta volt a fődíj (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tűzijáték is járt a tortához, melynek első szeletét az egyik osztálytársuk kapta, nem véletlenül. Eltörte a lábát, így fekvőgipsszel zárja az általános iskolai tanulmányait. Osztálytársuk épp az iskola előtt ült az autóban, nyolc év pedig nem múlhat el nyomtalanul, a jó osztálytársak együtt vannak jóban rosszban, így a torta első szeletét is helybe vitték neki. A tortaevés közben a diákoktól megtudtuk, többségük tanulmányait Orosházán folytatja, zömében a Táncsics gimnáziumban.

Torta járt ötletességért is

Játékunk során a kreativitást is díjaztuk, szerkesztőségünk különdíját a rákóczitelepi iskola 8.d osztálya kapta. Nyereményüket, a 20 szeletes tortát szintén a Ficsor cukrászda készítette és ajánlotta fel. Az édes ajándékot szintén Nánási János főszerkesztő és Fejes Róbertné alpolgármester és egyben a körzet önkormányzati képviselője adta át a gyerekeknek, akik szintén nagyon örültek a finom ajándéknak. Megtudtuk, amikor megtudták, hogy hasonlóan,mint a többi végzős osztálynál fotó készül róluk, tudatosan készültek arra, hogy ne egy szokványos, ülős vagy állós kép szülessen végül, hanem legyen története a fotónak, mint ahogyan sok sok történet született az elmúlt nyolc év alatt is. Az alapgondolatot az osztály kabalája, egy plüssmajom adta, a képen bemutatták, hogy váltak a nyolc év alatt emberré, azaz Homo sapiensé.

A rákóczitelepi iskolában is nagyon örültek a tortának (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A rákóczitelepi nyolcadikosok ötletességét 20 szeletes tortával díjaztuk (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A torta átadását követően a diákoktól megtudtuk, a többség tanulmányait a környező városokban, Békéscsabán, Gyulán vagy Hódmezővásárhelyen folytatja, és néhányan tanulnak tovább Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.