- hirdetés -

Az Orosházi Kórház udvarán található, a Pisont családhoz kötődő ökumenikus imakápolnát 2013-ban adták át. A körülötte lévő zöld területnek azonban nem volt funkciója. Eddig.

A kórházvezetés egy évvel ezelőtt tervezte el, hogy rendbe teszik a kápolna környékét. – Elképzelésünk megvalósításában ismét segítségünkre volt a Pisont család, valamint Orosháza Város Önkormányzata. Szerettünk volna egy olyan parkot létrehozni, ahol a betegek pihenhetnek, hozzátartozóikkal beszélgethetnek. A barátságos, nyugodt környezettel a gyógyulást is segíthetjük – emelte ki dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

A gyógyulást is elősegíti a pihenőpark rendezett, megnyugtató környezete (Fotó: Rajki Judit)
A gyógyulást is elősegíti a pihenőpark rendezett, megnyugtató környezete (Fotó: Rajki Judit)

Azt már Katona Zsolttól, az intézmény üzemeltetési osztályvezetőjétől tudjuk meg, a park területén a Pisont család támogatásával örökzöldeket, cserjéket, virágokat ültettek – melyek az Oázis Kertészetből érkeztek – , padokat helyeztek ki, Orosháza Város Önkormányzata támogatásával járdalapokat fektettek le, és a későbbiekben, amennyiben az anyagi források is engedik, egy szökőkutat is telepítenének.

A tervek szerint, a jövőben a kórház területén máshol is szeretnének pihenőparkokat kialakítani, az elképzelés szerint legközelebb a központi technológiai tömb előtti részen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.