- hirdetés -

Egyelőre teljes felújítás nem lesz, de kisebb karbantartást végeznek a felüljáró alatti vasúti átjáróban.

Tavaly augusztusban a Csizmadia Sándor utcai vasúti átjáró felújítását végezték el a MÁV Zrt. munkatársai, melyre égető szükség volt, hisz több helyen megrongálódott, megsüllyedt a sínek melletti útburkolat. A felújítás keretében a Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes vonalon teljes felépítménycserét végeztek, és a Szeged-Békéscsaba-Kötegyán vasútvonalon lévő átjáróhoz hasonlóan belső gumielemeket építettek be.

Több olvasónk érdeklődött, a felüljáró alatti vasúti átjáró felújítását tervezik-e a közeljövőben – a kérdéssel megkerestük a MÁV Zrt-t.

Egyelőre ne tervezik az átjáró teljes felújítását (Fotó: Rosta Tibor)
Egyelőre nem tervezik az átjáró teljes felújítását (Fotó: Rosta Tibor)

A társaság Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, a vasúti átjáró jelenlegi állapota és a közúti forgalom még nem indokolja a teljes felújítást, az átjáró biztonságos, megfelel a követelményeknek.

Ezért ez egyelőre nem szerepel a terveik között, de kisebb karbantartás idén is lesz, melynek során az aszfaltburkolatot javítják – hasonló munkálatokat terveznek a Kígyó utcai gyalogos átjáróban is -, később pedig várhatóan gumielemes STRAIL burkolatot kap az átjáró.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.