- hirdetés -

Az összeszokottság és a rutin meghozta a gyümölcsét. Orosházi csapat nyerte az ambrózfalvi kupát, de orosházi lett a legjobb mezőnyjátékos, és a gólkirály is.

Százezer forint, egy vándorkupa, és egy, amit örökre megtarthatnak. Ez jár annak a csapatnak, aki megnyeri a döntőt az ambrózfalvi kispályás futball tornát, amit április 14-15-én rendeztek a településen. Négy évvel ezelőtt a fiatalok azért kezdték el szervezni a tornát, hogy legyen egy jó hangulatú sportverseny a környékbelieknek – írja a makohirado.hu.

– Korábban rendszeresen volt még május 1-jén nálunk kispályás focitorna, ez azonban pár évvel ezelőtt megszűnt. Ezért találtuk ki, ha már van füves pályánk, akkor legyen itt. Az elején még csak helyi csapatok voltak, most már egyre több csapat jön el a meghívásunkra Békés és Csongrád megyéből is. Idén húsz csapat nevezett – mondta a torna szervezője, Valki Alex.

Régóta együtt játszanak, ez sokat számított (Fotó: makohirado.hu)
Régóta együtt játszanak, ez sokat számított (Fotó: makohirado.hu)

A kispályás focitorna csoportmeccsekkel kezdődött április 14-én, majd másnap egyenes kieséses küzdelmekkel folytatódott. 16 csapat jutott tovább a csoportkörből, néhányan azonban erre a napra már nem tudták vállalni a játékot, így végül a legjobb három csapat között körmérkőzésen dőlt el, ki lesz a győztes. A legjobb végül az orosházi Kormányos Glass egyik csapata lett, a tulajdonos szerint azonban fizikailag és taktikailag is erősebbek lehettek volna a keret mérete alapján.

– Egy csapattal szerettünk volna nevezni erre a tornára, de mivel néhányan visszaléptek, a szervezők kérésére kettéosztottuk a játékosokat. Ezzel viszont majdnem elapróztuk magunkat, a második napra kiderült, hogy egy-egy csere a két csapatnak elég kevés. Ennek ellenére vállaltuk, és sikerült szép eredményt elérnünk – mondta el Kormányos Antal.

– Volt néhány nehéz meccsünk, de jól sikerült ez a torna. Elég régóta együtt játsszunk, ez sokat számított, illetve a gyors passzos játék, amit többnyire sikerült megvalósítani. A fociban nincs mese, ameddig tart a mérkőzés, addig menni kell előre, ehhez tartottuk magunkat – mondta a hírportálnak Kránitz Attila, a győztes csapat kapitánya.

Az ambrózfalvi FA-kupa orosházi eredményei:

1. Kormányos Glass B

3. Kormányos Glass A

A legjobb mezőnyjátékos: Rácz Rajmund, Kormányos Glass A

Gólkirály: Kránitz Krisztián, Kormányos Glass B

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.