- hirdetés -

Méghozzá március 24-től 26-ig, ünnepelve a Veszíts el egy könyvet! játék kilencedik születésnapját. A nyeremények sem maradnak el. Íme, a részletek.

A cél idén sem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse.

A feladat egyszerű – írják az orosházi könyvtárosok. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod. Regisztráld a könyved a játék weboldalán, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával. Veszítsd el a könyved! A parkban egy padon, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a játék oldalán jelzi is a megtalálást. Erről e-mailt is kapsz. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten.

A Veszíts el egy könyvet országossá nőtt játék Orosházáról indult kilenc évvel ezelőtt, és idén is lesz játék a játékban. Ha elveszítetted és regisztráltad is, fotózd le a frissen elveszített könyvedet, és töltsd fel a képet a játék Facebook oldalára a könyv szerzőjével és címével együtt. Ezáltal máris esélyessé váltál, hogy megnyerd a könyvelhagyó napi játék fődíját, ami egy több mint 25 ezer forint értékű könyvcsomag, vigaszdíjként pedig kisorsolnak két darab, két fő részére szóló gyopárosfürdői élményfürdő belépőt is. A nyereményjáték három napig tart, a március 26-án éjfélig feltöltött képek tulajdonosai vesznek majd részt a sorsolásban.

A nagy könyvelhagyó hétvége további hasznos információi – például a szervezésben bekapcsolódó könyvtárak listája – az orosházi könyvtár honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.