- hirdetés -

A hangját nagyon sokan ismerik, néhány napja pedig íróként is bemutatkozott az orosházi származású rádiós műsorvezető. Ütközés című regénye február 28-án került a könyvesboltok polcaira, az indíttatás azonban jóval korábbi.

Azt már gimnazistaként tudta, hogy egyszer rádiózással szeretne foglalkozni, ehhez képest az írás gondolata csak jóval később született meg benne, de már ennek is több éve.

Az Ütközést 2013 januárjában kezdte el, és mint mondja, jóval ezelőtt a fejében volt a teljes történet.
– A könyvnek van egy előzménye, amit még korábban írtam. Két kislány, Norina és Isabell barátságáról szól, valamint egy gyógyíthatatlan betegségről, ami miatt kilátástalan helyzetbe kerülnek. Hogy számukra mi az út vége, az kiderül az Ütközésből – mesél az előtörténetről, amely most megjelent regényéhez hasonlóan teljes egészében kitalált történet, a képzeletének szüleménye. A sztorit már régen kidolgozta, pontosan tudta, mit akar írni és azt is, hogy honnan hová jutnak el a szereplők.

Bárki kerülhet hasonló helyzetbe, mint művének főszereplői - mondja Gergő (Fotó: szerző)
Bárki kerülhet hasonló helyzetbe, mint művének főszereplői – mondja Gergő (Fotó: Juhász Gergely)

A könyv a műfaja szerint thriller, és Shawn Grahamről, a fiatal televíziós showmanről szól, aki ígéretes karrierje kezdetén tragikus kimenetelű autóbalesetet okoz. Hárman vesztik miatta életüket, egy nő pedig – Martha Tyler – örökre lebénul. Shawn börtönbüntetésének letöltése után titokban összegyűjt egymillió dollárt, és elhatározza: mielőtt végez magával, személyesen viszi el a pénzt Marthanak, hogy bocsánatot kérjen tőle.

Egyetlen pillanat

Los Angelesből New Yorkba utazva olyan emberekkel kerül kapcsolatba, akikkel más körülmények között sosem találkozott volna. Útjaik egy ponton keresztezik egymást, és bár csak néhány órát töltenek együtt, hatalmas fordulatot vesz a sorsuk.
– Szerintem azért jó könyv, mert bárki kerülhet olyan helyzetbe – önhibáján kívül is –, mint az én szereplőim.

Egyetlen pillanat alatt összeomolhat valaki élete, ha előveszi a telefonját vezetés közben, vagy ha hoz egy meggondolatlan döntést. Vannak hibák, amik az ember egész jövőjét megváltoztatják. Az Ütközés erről is szól: rossz döntésekről, hibákról, idegenekkel való találkozásról – és arról, hogy ezek milyen utakra terelnek minket. Lehet, hogy nem mindegyik út rossz – fogalmaz Gergő.

Az alkotás folyamata változatos és sokszor kiszámíthatatlan volt: előfordult, hogy napokon keresztül megállás nélkül írt, máskor pedig tudatosan hetekre félretette a kéziratot, és hagyta ülepedni a történetet.

Vallja, hogy egy jó író legalább közepes olvasó,

Enek megfelelően mindig is sokat olvasott, hiszen úgy véli, minden könyvből lehet tanulni valamit.
– Azokat a könyveket szeretem, amik beszippantják az olvasót. Amikor hatással van rám a történet, megmozdít bennem valamit, azonosulni tudok az egyik szereplővel, vagy egyszerűen csak úgy érzem, hogy kiszakít egy kicsit a saját életemből és elvisz egy másik világba – fejti ki, hogy nála mi számít lebilincselő regénynek.

Már körvonalazódik a második könyve is, ami vagy az Ütközés folytatása, vagy pedig az előzménye lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.