- hirdetés -

Néhány hete számoltunk be az íjászok idei első sikereiről. A napokban ismét remek teljesítménnyel rukkoltak ki. Budapesten és Tiszafüreden „gyűjtötték be” az érmeket.

Az Orosházi Íjász Egyesületet hárman képviselték  a budapesti Hungexpo területén megrendezett teremíjász bajnokságokon, amelyeket a FEHOVA nemzetközi horgász és vadász kiállítással tartottak egy időben – adta hírül az egyesület kiváló versenyzője, Csáki Róbert.

Csütörtöktől vasárnapig 4 országos bajnokság (OB) és egy nemzetközi terem 3D Grand Prix (GP) zajlott, melyeken összesen 1073 íjász vett részt.

– Egyesületünk versenyzői a 3D Terem OB-n, az IFAA Terem OB-n és az IAA nemzetközi 3D Terem GP-n indultak. A 3D-s versenyeken a versenyzőknek vadon élő állatok élethű másaira kellett lőniük. Az első két napon 24-24, majd a harmadik napon a legjobb 6 íjász jutott tovább. A döntőben a korábbi napokon elért pontok továbbvitelével folytatódott a verseny egy és hat céllövéssel alakult ki a végeredmény. Az IFAA országos bajnokságon lőlapra kellett lőniük a versenyzőknek, kétszer 30-at – avatott be Csáki Róbert.

Orosházi eredmények 3D Terem OB:

1. hely  Faragó János veterán CU kat.

3. hely Csáki Róbert  felnőtt HU kat.

Eredmények IAA Nemzetközi 3D terem GP:

2. hely  Faragó János veterán CU kat.

2. hely  Csáki Róbert felnőtt HU kat.

Eredmény IFAA Terem OB:

3. hely  Csáki Róbert felnőtt BU kat.

Február 11-én a tiszafüredi Farsangi Fánk-lövő íjászversenyen Bakos Máté kadet kategóriában 2. helyen végzett. Kovács Ibolya fehérnép kategóriában szintén ezüstéremmel gazdagodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.