- hirdetés -

A megye általános iskolás, felső tagozatos és középiskolás diákjai által készítette rajzokból, fotókból nyílt kiállítás Békéscsabán, a Csaba Centerben. Az alkotások a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mesterségem címere elnevezésű rajzpályázázatára készültek. A felhívásra jellemzően rajzok érkeztek a megye 28 iskolájából, a legjobbakat január 29-ig láthatjuk a bevásárlóközpont földszintjén.

Az immár 3. alkalommal meghirdetett verseny célja: a felső tagozatos diákok ráhangolása az első pályadöntésre, öntevékeny ismerkedés a megjelölt szakmák valamelyikével.

A pályázati kiírás szerint a feladat az volt, hogy a rajz/fotó a Békés megyében tanulható szakmák valamelyikét mutassa be, esetleg mestereket ábrázoljon munka közben, vagy az adott szakma szubjektív jelentéstartalmát fogalmazza meg a képzőművészet formanyelvén.

Összesen 304 érvényes alkotás érkezett be

A legérdekesebbeket láthatjuk kiállítva a Csaba Centerben. A díjazás még a 2016-os év végén lezajlott, a díjakat Vozár Márton, a BMKIK kereskedelmi tagozatának alelnöke, az MFKB elnöke és Hatos Istvánné, a BMKIK Szakképzési bizottságának elnöke adta át.

– A pályázat egyedi vonása a „legeredményesebb pedagógus díja”, hiszen a pályázati munkák elkészítéséhez és sikeréhez a tanárok munkája nagymértékben hozzájárult, azt a pedagógust is elismerésben részesítettük, aki a tanulóit a legeredményesebben mentorálta.

A döntésnél a következő szempontokat vette figyelembe a zsűri: a pályázati kiírásnak formai és tartalmi szempontból maradéktalanul megfelelő pályamunkák száma, a pályamunkák összességének színvonala, van-e díjnyertes alkotás ezek között – adta meg a részleteket Novodomszki Orsolya, a kamara pályaorientációs tanácsadója, a kiállítás és verseny szervezője.

A Mesterségem címere pályázat mellett a BMKIK pályaorientációs tevékenységében továbbtanulást segítő foglalkozások, műhelyfoglalkozások, szülői értekezletek is szerepelnek, amelyeket a tanév teljes időszakában igénybe vehetnek az iskolák.

További információk: bmkik@bmkik.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.