- hirdetés -

Egyre csak közeledik a szeretet ünnepe, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az orosháziak vasárnap este már a harmadik adventi gyertya meggyújtásra gyűltek össze a főtéren.

Az öröm lángja lobbant fel december 11-én Orosháza adventi koszorúján. Az ember egyik legnagyobb öröme a család, de leginkább a gyermek – kezdte ünnepi gondolatait Benedek Szilvia a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületének elnöke. Kiemelte, hogy a hétköznapok rohanásában olykor elveszünk, nem jut idő arra, hogy megálljunk és átéljük a pillanat varázsát. – Egy gyermek megtanít újra rácsodálkozni a világra, hogy elfogadjuk és újra megéljük a pillanat örömét – folytatta, majd zárszóként azt kívánta, hogy a családdal éljenek meghitt pillanatokat, mert így nem csak a naptár szerint lesz karácsony, hanem a lelkünk szerint is.

Benedek Szilvia lobbantotta lángra a harmadik gyertyát (klikk a képre) Fotó: Palotás Rajmund
Benedek Szilvia lobbantotta lángra a harmadik gyertyát (klikk a képre) Fotó: Palotás Rajmund

Minden vasárnap iskolások adják elő ünnepi gondolatokkal fűszerezett zenés műsorukat. Ezúttal a Vörösmarty iskola harmadik és negyedik osztályos tanulói készültek az orosháziaknak énekes műsorral.

A sztárfellépő a harmadik vasárnapon sem maradhatott el, Molnár Ferenc Caramel szórakoztatta a szép számmal kilátogató lakosokat.

Caramel fellépésre zsúfolásig telt a színpad előtti tér (klikk a képre) Fotó: Palotás Rajmund
Caramel fellépésre zsúfolásig telt a színpad előtti tér (klikk a képre) Fotó: Palotás Rajmund

A Rotary Club Orosháza az idei adventi időszakban is finom fűszeres forralt borral készült, hogy a téli hidegben kellően átmelegedhessenek az ünneplők, emellett gyűjtést is szerveznek. A befolyt összegből az általuk megrendezett nyári gyermektábor költségeit fedeznék.

Újdonsággal is készültek egy rajzpályázat formájában, amely az 1-6 osztályos tanulók számára, három korcsoportban lett meghirdetve. A feladat a nyári élmények megörökítése volt. A korcsoportok győztes osztálya 100 ezer forintot zsebelhet be, amelyet tanulmányi kirándulásra fordíthatnak. Az eredeti elképzelést kiegészítve, a beérkezett nagyszerű rajzok miatt különdíjakat is kiosztanak.
– Nem egy egyszerű rajpályázat volt. A tanulóknak együtt kellett dolgoznia, hiszen osztályonként csupán egy rajzot küldhettek be. Ezzel elkezdődött egy együttműködés, tolerancia egymás iránt, amellyel a Rotary eléri egyik fontos célját, hogy az ifjúság épüljön és tanuljon – fogalmazott Laczi Sándor, a Rotary helyi elnöke.

Ünnepelt a város a harmadik vasárnapon is (Fotó: Melega Krisztián)
Ünnepelt a város a harmadik vasárnapon is (Fotó: Melega Krisztián)

Összesen 22 rajz gyűlt össze, az eredményhirdetést advent utolsó vasárnapján, december 17-én tartják. Akkor is érdemes kilátogatni, hiszen az Eötvös József katolikus iskola diákjai készülnek programmal, a negyedik gyertyát pedig Iványi László, a Jézus Szíve Plébánia esperesplébánosa gyújtja meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.