- hirdetés -

Visszakértek tíz-, illetve húszezer forintot a 49 ezer forintos közmunkásbérből olyan emberektől, akiket kiközvetítettek az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesülethez. Azt is állítják, ott romlott húst főztek a szegényeknek. Az egyesület elnöke tagadja a vádakat. A rendőrség nyomoz – írja a nol.hu.

Február elején három hölgy azzal kereste meg Fetser János MSZP-s önkormányzati képviselőt, hogy közfoglalkoztatottként kiközvetítették őket dolgozni az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesülethez. Amikor eljött a fizetés ideje, akkor – elmondásuk szerint – Ilyés Gábor azt kérte tőlük, hogy az érettségivel nem rendelkezők a 49 ezer forintos közmunkás munkabérükből 10 ezer, az érettségizettek, a teljes minimálbérből 20 ezer forintot adjanak át neki. A képviselő információi szerint egyikük ezt megtagadta, a másik viszont kifizette társa helyett is, hogy megtarthassák a munkát és a fizetés maradékát – írja a nol.hu.

Elmondták, hogy az egyesületnél három másik érettségizett személyt is foglalkoztattak. Dolgozniuk nem kellett, talán másutt volt is valamilyen munkahelyük, de ide voltak bejelentve. Az egyesülethez csak a fizetésük egy részét hozták el –, egyébként egy művészeti közalapítvány közvetítette ki őket.

Az egyesületnél dolgozók szerint, az Ilyés Gábor által osztott ingyen ételek sokszor romlott húsból készülnek, amiket különböző adományozóktól szerez be. Vagy már eleve romlottak, vagy a szakszerűtlen tárolás következtében romlanak meg.

Fetser János feljelentést írt az ügyről az Orosházi Járási Ügyészség vezetőjének. Jelezte, hogy a bejelentők szerint a Képessy utcai volt pártházban, amelyet Civil Ház néven az önkormányzat kedvezményesen az egyesület rendelkezésére bocsátott, az udvar hátsó részén lévő melléképületben nagy mennyiségű romlott húst tárolnak, amelyet közfogyasztásra kívánnak felhasználni.

Az ügyben nyomozás indult, mely során lefoglalták az egyesületnél talált húskészítményeket, de állítólag lelassult a nyomozás, azt sem tudni, hogy a hatóságok mit állapítottak meg a húsról. Ilyés Gábor úgy nyilatkozott, hogy valóban jelöletlen hústermékek voltak náluk, de szerinte szakszerűen tárolták.

Ilyés Gábor a lapnak elmondta, hogy eredetileg megsemmisítésre szánták volna a húst a tulajdonosok, de szerinte nem volt semmi baja, mikor átvette, bár nem volt rajta semmilyen jelölt dátum. Hozzátette, hogy az utóbbi időben nem jelentette az állat-egészségügyi hivatalnak, de soha nem volt baja senkinek. Ilyés tagadta, hogy bárkitől is visszakért volna pénzt, szerinte ezt csak azért állítják egyesek, mert megszűnt a munkaviszonyuk.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától a lap megtudta, a február 15-i bejelentés után valóban indult nyomozás, azóta az a városi rendőrkapitányságról átkerült a megyei kapitányság bűnügyi igazgatóságára, ahol pedig a Békés megyei rendőrség kizárását kezdeményezték az ORFK-nál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.