- hirdetés -

A budapesti versenyen Csáki Róbert is kiválóan lőtt az igen erős mezőnyben.

Budapesten, a Hungexpo területén február 19-20-án rendezték a HDH-IAA 3D Teremíjász Európa Bajnokságot, ahol 12 ország több mint 500 versenyzője 620 nevezéssel mérte össze a tudását. A két napos versenyen 24-24 élethű, háromdimenziós állatcélra kellett lőni, majd a második versenynap végén kategóriánkét a legjobb hat versenyző, hat célon döntőzött, ahol még volt esély a jobb eredmény elérésére.

– Az Orosházi Íjász Egyesületet két versenyző képviselte. Németh Réka 2. helyezést ért el női kadet vadászreflex kategóriában, Csáki Róbert pedig 4. lett felnőtt férfi vadászcsigás kategóriában az igen erős mezőnyben – mondta el az OrosCafénak Benkő Mihály, az egyesület elnöke.

Németh Réka boldog másodikként állhatott a dobogóra (Fotó: egyesület)
Németh Réka boldog másodikként állhatott a dobogóra (Fotó: egyesület)

Hozzátette, ilyen szintű teljesítményhez a tehetség mellett 4-5 év rendszeres gyakorlás és sok versenytapasztalat szükséges.
– Országos szinten sok tehetséges versenyző van, a két orosházi a megyei, illetve régiós szintet figyelembe véve kiemelkedő eredményt ért el az Európa bajnokságon. Réka pedig ezzel az eredménnyel felzárkózott az egyesület sikeres felnőtt versenyzői közé – fogalmazott Benkő Mihály.

Németh Réka egy irányzék nélküli vadászreflex íjjal versenyzik, kategóriájában a háromdimenziós állatcélokat 15-40 méter között helyezik el, mérettől függően. Csáki Róbert kategóriájában a távolságok 20-60 méterig terjednek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.