- hirdetés -

Az Orosháza és Vidéke Ipartestület a közelmúltban tartotta tisztújító taggyűlését. Újra Németh Béla lett az elnök, aki értékelte az elmúlt év történéseit is. Volt mit.

Idén 130 éve, hogy megalakult Orosházán az ipartestület, erre is emlékeztek októberben, amikor emléktáblát avattak. November közepén ismét összejöttek az ipartestületi tagok, de most prózaibb okok miatt: tisztújítást tartottak. Elnöknek ismét Németh Bélát választották, mellette pedig szavaztak az elnökség és a felügyelő bizottság tagjairól is.

– Több okból is fontos ez a taggyűlés, mert egyrészt az új tisztségviselők megválasztása öt évre meghatározza az ipartestület tevékenységét, másrészt törvényi kötelezettség is, mert az új törvényi rendelkezésekkel ki kell egészíteni az alapszabályt – fogalmazott Németh Béla.

A régi-új elnök értékelte a 2015-ös évet is. Kiemelte, hogy az Orosháza és Vidéke Ipartestület 2015. áprilisában a település alapításának évfordulóján megkapta az „Orosháza városért” kitüntető címet.

Ugyanezen eseményen Sára Károly alelnök Thék Endre díjban részesült.

– Büszkék lehetünk Asztalosné Szilágyi Julianna száraztészta készítőre, aki 8 tojásos száraztésztáival elnyerte a 2015. évi „Magyar kézműves remek” címet. Gratulálunk Szilasi Horváth Tamásnak is, mert a fiatal szakember  a vései kovácstalálkozón ismét remekelt, a második helyezés mellett több alkotása is kiváló minősítést kapott a zsűriztetésen – tette hozzá Németh Béla.

Az ipartestület megválasztott tisztségviselői:

Németh Béla asztalos
elnök
Sára Károly galvanizáló
alelnök
Fehér Béla fényképész
jegyző
Czuczi Ernő szobafestő
elnökségi tag
Dér István építőipari vállalkozó
elnökségi tag
Feldmann József öntőminta készítő
elnökségi tag
Hegyi Irén Márta szabó
elnökségi tag
Sonkolyos István gázszerelő
elnökségi tag
Walki Hermann autószerelő
elnökségi tag

Wegroszta Béla  órás
felügyelő bizottság elnöke
Asztalosné Szilágyi Julianna  száraztészta készítő
felügyelő bizottság tagja
Fejes Péter Csaba   asztalos
felügyelő bizottság tagja

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.